Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: De privata företagen har agerat hursomhelst i äldreomsorgen

Äldreborgarrådet Clara Lindblom (V) ger replik på Anette Hellström (M) och Dennis Wedins (M) debattartikel Så vill vi höja ambitionerna för äldreomsorgen i Hägersten-Liljeholmen

DEBATT. Vi vill ha en äldreomsorg av hög kvalité som ger utrymme för alla äldres individuella behov. Äldreomsorgen ska även vara en bra och trygg arbetsplats med god arbetsmiljö och schyssta villkor.  

Därför har Vänsterpartiet under den senaste mandatperioden höjt kvalitetskraven inom hemtjänsten och förbättrat villkoren för de anställda. Äldre har fått större inflytande över sina hemtjänsttimmar och det är i större utsträckning samma personer från hemtjänsten som ska besöka den äldre i hemmet. Vi har också beslutat att de anställda inom hemtjänsten ska ha rätt till arbetskläder, omklädningsrum och lön i nivå med kollektivavtalet och avsatt 200 miljoner kronor i en kompetensutvecklingsfond för att kunna investera i våra medarbetare.

Det som moderaterna Anette Hellström och Dennis Wedin skriver i sin debattartikel stämmer därmed inte. Sanningen är att under den tidigare moderatstyrda majoriteten i staden utarmades den offentligt drivna äldreomsorgen helt. Marknaden öppnades upp utan att det ställdes några kvalitetskrav på verksamheterna. Detta bidrog till att en mängd oseriösa utförare fick tillstånd att ta hand om stadens äldre. Att Moderaterna pratar om att vi skulle ha ideologiska skygglappar är bakvänt, det är ju just Moderaterna som låtit de privata företagen agera närmast hursomhelst i äldreomsorgen för att skydda företagens vinster.

Under mandatperioden har vi lyckats komma till rätta med flera av de problem som det tidigare styret lämnade efter sig. Vi har bland annat tagit ansvar för bostadsfrågan för äldre som den tidigare moderatstyrda majoriteten blundade för i åtta år. Fram till år 2040, när antalet äldre i staden kommer att ha ökat markant, kommer 10 000 bostäder för äldre stå klara. Ungefär hälften av dessa kommer vara vård- och omsorgsboende och seniorbostäder och andra hälften hyresbostäder anpassade för äldre i vanliga flerfamiljshus.

Istället för Moderaternas vinstjakt i äldreomsorgen väljer vi i Vänsterpartiet att bygga en långsiktig äldreomsorg av god kvalité som alla äldre kan ta del av. Vi anser att de pengar som är avsatta för äldreomsorgen ska gå till att tillgodose  äldres behov och inte till privata vinster.

Clara Lindblom, (V) äldreborgarråd

Publicerad 06:37, 22 augusti 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Ny utställning på Färgfabriken: Beckers konstnärsstipendium 2021 till Youngjae Lih

    13 mars kl.11:00 - 30 maj kl.17:00
  2. Färgfabriken: Utställningen Jävla kritiker!

    13 mars kl.11:00 - 16 maj kl.17:00
  3. Liljeholmskajens Fototävling Årets bild 2021

    31 mars kl.08:00 - 30 april kl.23:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: