Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Förslag: Därför behövs en fullstor konstisbana här

MEDBORGARFÖRSLAG. Jag bor i området och jag har en rätt konkret idé om vad som skulle göra livet här rätt mycket bättre och som skulle kunna få stor betydelse för möjligheterna till ett aktivt liv för barnen som bor i stadsdelen.

Hägersten-Liljeholmen är ett av Sveriges barntätaste områden och tillsammans med Älvsjö skulle det vara strax utanför topp 10-listan över Sveriges största kommuner, om det hade varit en egen kommun. Det finns relativt goda rekreationsmöjligheter i stadsdelen, men en sak som verkligen saknas är en isbana under vintern. När det är kallt fylls Trekantens is av skridskosugna barn och gynnsamma år kan naturisbanan i Aspudden spolas upp (av ideella krafter). Men oftast är Mälarhöjdens ishall det
enda som erbjuds, med ytterst få tillfällen för allmänheten att pröva på skridskor.

LÄS ÄVEN: Nu planeras konstisbana vid Aspuddens fotbollsplan

Man kan jämföra med en kommun som Nacka, som har sex ishallar eller Huddinge som har fem ishallar och en bandyplan, med befolkningar som är mindre än Hägersten-Liljeholmen-Älvsjö. Faktum är att ingen av de 20 största kommunerna i Sverige har mindre isyta än vad Hägersten-Liljeholmen-Älvsjö har.

Förutsättningarna är annars väldigt gynnsamma. Till exempel skulle både Västberga IP och Aspuddens IP kunna användas som fotbollsplaner på sommaren och som skridskois på vintern. Som det är nu står de öde hela vinterhalvåret. Tellus bandy härstammar från området, men bedriver sin verksamhet på Zinkensdamm. Eftersom det är så ont om tider där kan de i princip inte bedriva någon ungdomsverksamhet.

Midsommarkransens gymnasium har ett program med bandyinriktning, men själva bandyn spelas i Gubbängen. Det finns med andra ord goda förutsättningar gällande en möjlig plats någonstans i Hägersten-Liljeholmen, men också för möjligheten att föreningar och skolor ska förlägga verksamhet där.

Jag är övertygad om att en isbana i Hägersten skulle ha en stor effekt på folkhälsan och underlätta för barn att röra på sig under vinterhalvåret, när fotbollsplaner och lekparker inte lockar. Jag förstår att allting är en fråga om prioriteringar, men jag är övertygad om att det här skulle nå väldigt många, både barn och vuxna, för en relativt begränsad summa.

Sedan tidigare har jag varit i kontakt med partiernas lokala företrädare och alla har varit positiva till idén och jag vet att jag inte är ensam om att på olika sätt försöka driva den här frågan

Anders Nilsson

Kommentar från Anders Nilsson när det gäller sitt medborgarförslag för konstfruset bana i både Aspuddens IP och Västberga IP:

Nu har ju förutsättningarna förändrats lite i och med att det faktiskt verkar bli en konstfrusen plan i Aspudden. Men jag tycker att det borde vara konstfruset på en fullstor 11-manna plan istället för som i förslaget, en 7-manna. Då skulle föreningsidrotten kunna nyttja planen på ett helt annat sätt.

Mer om konstfrusen bana och konstgräsplan i Aspuddens IP och idrottsförvaltningens beslut i frågan går det och läsa här

Publicerad 12:19, 28 augusti 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: