Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Rapport från karantän 7: Ebba – Nätbutiken: 1-0

KRÖNIKA. Jag tror vi 70-plussare inte är bara en riskgrupp, vi är även en spargrupp, så av de saker jag saknar nu när jag är i Corontän är att se vilka mataffärer har erbjudanden som passar mig.                                                                                                                                   

LÄS ÄVEN: Rapport från karantän 6: Den overkliga verkligheten

Närheten till Liljeholmsgallerian gör att jag tidigare kunde se om Willys var billigare än ICA Kvantum, vilket oftast är fallet när det gäller frukt och grönt samt vissa basvaror. Men detta kompenseras något på tisdagar och onsdagar när ICA har 5% rabatt för seniorer, så jag hade för vana att promenera till Liljeholmen och träna genom att bära hem ett par välfyllda kassar. På torsdagarna kunde jag, med fördel, handla hos Hemköp vid Sjövikstorget – fem procent pensionärsrabatt där, då. Men nu är det nio veckor sedan jag sett insidan av en matbutik.

LÄS ÄVEN: Rapport från karantän 5: Orosdämpande choklad och när soptunnelocket blir bokbyteshylla

Vi har haft stor glädje av ett dagledigt barnbarn – Ebba. Hon är inte glad att vara dagledig, men vi är glada att hon har tagit sig tid att handla åt oss; åtminstone fram tills hon blev smittad (troligen, dock ej säkert, Covid 19).  

Flertalet av våra grannar har erbjudit att hjälpa oss och för mindre inköp, typ bananer, har vi bett någon lämna utanför dörren, men när det gäller att storhandla känns det inte rätt. När Ebba inte kunde ställa upp längre beslöt vi att handla online och har provat ett par leverantörer.  Visst är det bra, men inte lika bra som Ebbas budbil.

LÄS ÄVEN: Rapport från karantän 4: När Moder Svea ryter till

Det tar tid att lära sig. Det tar tid att handla på nätet och man gör sina misstag.  Man ställs inför alternativ som är en aning besvärliga. Ska man logga in först, eller kolla när leveransen kan ske? Eller är det bättre tvärtom? Ska man ”plocka” alla varor först och bestämma leveranstid när man är klar?

LÄS ÄVEN: Rapport från karantän 3: Så lever vi i splendid isolation

Skriver man ”små plommon tomater” i sökrutan får man upp såväl tomater som plommon, även katrinplommon! Ebba vet vad små plommon tomater är. Skriver man ”tomater” får man upp en massa bilder: passerade tomater, krossade tomater, hela tomater – i plastförpackning och burk.  Och längre ned – tomater.    

LÄS ÄVEN: Rapport från karantän 2: Såg jag spöken?                                                                                                       

Söker man ”toaspray refill” visas bilder av jordgubbsylt och apelsinmarmelad i ”korvar”. Ebba vet att vi inte sprejar toaletten med jordgubbssylt.

Vissa varor som finns med i bild finns inte i lagret. Då får man bestämma om man vill ha en ersättningsvara, exempelvis en annan sorts apelsinjuice.  Och när man har kommit förbi detta hinder går man till den digitala kassan. En gång när jag var på väg dit försvann allting. Att betala 0 kronor (inga varor i korgen).  Tänkte ***!  Kanske man förstår att *** står inte för FUN.

LÄS ÄVEN: Rapport från karantän: Världen har krympt till 76 kvadratmeter

Ännu så länge har inte Ebba försvunnit på väg till kassan. Inte varorna hon har plockat heller! Däremot har en leverantör missat att skicka med chokladkakan som vi behövde för att trösta oss i självisoleringen. Ringde och reklamerade. Tog tid, men det gick bra.

Vårt service-minded barnbarn får betalt för bensin med mera. När man e-handlar tillkommer både service- och leveransavgift. Det känns lite som att stå i kön till kassan på IKEA och bli skyldig att betala en kassaavgift.

Jag ser fram emot att mejla en inköpslista till Ebba så fort hon är frisk.

Majk Eyre, Liljeholmskajen

Publicerad 08:50, 31 maj 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: