Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Rapport från karantän: Världen har krympt till 76 kvadratmeter

KRÖNIKA. En resebilaga följde med helgens tidning. Men jag läste den inte. Varför ska man tänka, eller kan man överhuvudtaget tänka på att resa när världen har krympt till 76 kvadratmeter ?

Men självisolering fortsätter, men nu med ett finare namn “social distancing”. I mina gamla anglosaxiska öron låter detta som om man tar mer och mer avstånd från alla. Självfallet är det inte så. Men när man, som jag, är 76 år gammal, är det en tankeställare att veta att jag kanske inte ens kan åka kollektivt innan jag fyller 77 i maj.

Vilken tur vi har som är två. Jag känner verkligen för äldre som bor ensamma, även om de har familj och vänner som de kan har kontakt med. Men äldre vänner lämnar oss, som det står i tidningarnas dödsannonser. Att ha någon att prata med när man lyfter blicken från surfplattan gör dagen så mycket bättre.

LÄS ÄVEN: Krönika: Så är livet i karantän på kajen

Vi tycks leva i en tid då en pandemi leder till en “panikdemi”. Har inte läst någonstans att toapapper tog slut i de kinesiska butikerna – men här går de åt som smör i vintersolsken.

Långa köer finns även där de flesta av mina släktingar bor, i Storbritannien och USA. Distansen mellan oss blir mindre tack vara sociala medier. Ingen av oss har blivit smittad ännu. Känns skönt att kunna veta så snabbt – när jag var barn fick man vänta på flygposten. Att ringa till Kanada eller USA från mitt föräldrahem var omöjligt – vi hade ingen telefon. 

Under de 52 år som vi har varit gifta har jag föreslagit att vi skulle göra oss av med bilen några gånger. Vi provade under en period, men då togs svärmor in på Huddinge sjukhus och måste ligga kvar några veckor. Vi arbetade, så det blev både jobbigt och tidskrävande att åka tunnelbana och buss från Mälarhöjden till sjuhuset och hem igen. Sedan dess har vi bil. Och i veckan var jag tacksam för det – vi kunde smyga ned till garaget och ta en tur ut till Sturehofs slott. Där kunde vi promenera, få frisk luft och njuta av en stunds uteliv innan vi for hem till “ghettot”. 

En annan höjdpunkt i veckan var att en kollega ringde och sa han stod på badbryggan nedanför vår balkong. Kändes kungligt att stå på balkongen och vinka till de som samlats nedanför. 

Michael Eyre, Liljeholmskajen

Publicerad 15:12, 26 mars 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Fotoutställning på Gröndals bibliotek – om färgfabriken

    1 oktober kl.11:00 - 18 november kl.17:00
  2. Nya orgeln i Uppenbarelsekyrkan – konserter och guidad visning

    2 oktober kl.10:00 - 9 oktober kl.20:30
  3. Förmiddagskurser i kreativt skapande!

    4 oktober kl.10:00 - 8 november kl.12:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: