Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Bertil Norrhall

Till minne: Bertil Norrhall

TILL MINNE. Bertil Norrhall, Hägersten, har avlidit efter en tids sjukdom, 76 år gammal. Hans närmaste är livskamraten Ulla och brodern Birger med familj.

Bertil föddes i Asarums socken, växte upp i Karlskrona och läste in en pol.mag. i Lund, varefter han kom att ha ledande befattningar inom Konsum Stockholm samt Nokia AB i Stockholm och Helsingfors. År 1993 anställdes Bertil som VD för Sackeus AB, som verkade för bättre levnadsvillkor i tredje världen genom småskalig handel. Företaget sålde främst rättvisemärkt kaffe och hantverk via församlingshem och i egen butik. Bertil hade förmågan att organisera en verksamhet, så att minus blev plus samtidigt som omsättningen kraftigt ökade. Han hade dessutom alltid personalens bästa för ögonen.

Som barn följde Bertil ofta med sin far på konstutställningar, vilket kom att prägla hans fortsatta stora intresse för konst, musik, litteratur och resor. Bertil engagerade sig bl a i Berwaldhallens Vänförening och Samfundet Sverige-Finland som revisor samt bevarandet av Marinens Musikkår i Karlskrona och Beridna Högvakten i Stockholm.

Finland kom att bli Bertils andra hemland, där han ofta besökte den magiska Kammarmusikfestivalen i Kuhmo högt upp i Östra Finland. Sommarstället i Torhamn var ett annat smultronställe, där han tillbringat 71 somrar. Cykelturen från Karlskrona till Öland med fyra klasskamrater sommaren 1963 blev ett kärt minne och resulterade i en livslång vänskap.

Bertil var oerhört kunnig och väl insatt i olika samhällsfrågor, vilket resulterade i otaliga inlägg och debattartiklar. Han lade exempelvis ned ett stort arbete för att rädda kulturområdet Henriksberg i Hägersten från bebyggelse av strandnära flervåningshus.

För ett år sedan, då sjukdomen började sätta sina spår, nämnde Bertil, att hans önskemål hade krympt till ett minimum. Fick han bara ett år till skulle han passa på att njuta av ”det lilla”, det som egentligen livet handlar om och att ta vara på årstiderna.

Bertil fick ett år och en dag…

Johan Arborelius

Prenumerera på Bättre stadsdel 

Publicerad 11:00, 22 november 2021

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Det är i slutet av september och det är sommartemperaturer.
Hur utnyttjar du det fina sensommarvädret som är nu?

Martina, bosatt vid Liljeholmskajen:
– Jag ska vara ute och gå. Jag har en dotter och vi ska besöka några parker. Och hänga vid båtklubben!
Cecilia, bosatt på Södermalm:
– Idag ska jag ta en promenad med min kompis, som precis har fått en bebis. Och så ska jag ut i skogen och
plocka svamp också!
Kurt, bosatt vid Trekanten:
– Jag sitter här. Min kvinna är där borta någonstans. Vi promenerar alltså.
Helene, bosatt i Årsta:
– Vad ska jag säga, jag gör egentligen ingenting särskilt annat än vad jag brukar. Men jag är kanske ute lite mer och går och så.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 13:57, 22 september 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: