Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Mycket kärlek när populära Parma Kök & Bar fyller jämnt

PARMA KÖK & BAR. Nästa vecka fyller restaurang Parma Kök & Bar i Fruängen tio år och det firar krögaren Aydin Cebe och hans familj med sina stamgäster.

– Jag fyller själv år samma dag så det kommer att firas ordentligt, säger Aydin, en av tre bröder som alla driver var sin restaurang i Stockholmsområdet.

För familjen är matlagning mycket viktigt.

– Vi gillar att laga mat, mycket mat och bra mat som tillagas med kärlek. Det handlar om bra råvaror långkok. Inget fusk, säger han.

Idag driver Aydins ena bror en italiensk krog i Sundbyberg och hans andra en restaurang inne i stan.

När familjen tog över restaurangen i Fruängen 1 februari 2012 var lokalerna nedgångna så det blev en totalrenovering av alla delar av krogen.  

– Restaurangen gick från sunkhak till mysig kvarterskrog med mat med hög kvalitet. Många som kommer hit blir förvånade hur fräscht det är här och maten smakar så bra. Det gör att många kommer tillbaka.

Idag jobbar ett tiotal personer på restaurangen och under intervjun är det en strid ström av gäster som kommer in i lokalen för att ta sig en matbit eller en öl.

En av gästerna intygar gärna att restaurangen är bra.

– Det är personalen som gör detta ställe. Det är mycket trevligt här. Det finns ingen anledning till att åka in till stan för att gå på krogen, säger hen.

Många går till restaurangen för att se sport, fotboll, ishockey och nu handboll när Sverige spelar.

– När svenska landslaget i fotboll spelar är det gula väggen härinne, säger Aydin.

Det finns en viss charm med Parma Kök & Bar som drar hit folk från filmindustrin, man har till exempel spelat in Top dog 1 och uppföljaren av Top dog (2:an) samt Tusenbröder på restaurangen.

Parma Kök & Bar satsar på en bred publik och med all den inflyttning som sker till de nybyggda kvarteren runt Fruängen har man lyckats locka till sig olika typer av människor.

På lunchmenyn finns svensk husman och på kvällen gäller italienska rätter  förrätter, kötträtter, fiskrätter, pastarätter, desserter samt massa annat gott. Dessutom serveras även svenska klassiker från kvällens a la carte meny. 

– Vi har något gott för alla gäster. Vi har även en bred dryckesmeny med massa goda ölsorter, goda viner, whiskysorter, goda drinkar och massa annat gott finns hos oss. 

– Man behöver inte åka in till stan för att äta gott dricka gott. Vi har allt superfin lokal med jättefin uteservering på sommaren, superbra kvalité på maten och på dryck. På helgerna har vi karaoke vi sänder massa bra sport på våra tv-apparater vi har allt man önskar hos en bra restaurang i Fruängen centrum helt enkelt. 

Både Aydins pappa och mamma har erfarenhet av både det svenska och det italienska köket och än idag jobbar båda två i restaurangen.

– Mamma mamma hjälper till i köket ibland. Hon kokar såser och gör sallader. Till lunchserveringen har vi en annan kock.

Tisdagar är veckans lunchhöjdpunkt. Då serveras raggmunk med stekt fläsk och stekt fläsk med löksås och potatis. Det är populärt bland matgästerna.

Hur har pandemin påverkat er verksamhet?
– Vi har blött men vi överlever. Vi trodde att vi skulle tappa mer. I början körde vi själva ut vår mat hem till våra gäster, på så sätt kunde vi hjälpa äldre pensionärer. Det uppskattades av många. Nu använder vi både Foodora och Uber.

Hur samarbetar ni med andra företagare i Fruängen?
– Vi handlar hos varandra och till exempel av bageriet köper vi vårt lunchbröd.

Hur firar ni födelsedagen?
– Det blir tårta till våra gäster.

Aydin Cebe, 37 år, driver Restaurang Parma Kök & Bar i Fruängen
Bor: I Solna med fru och två barn, kendal och zin, 8 och 5 år gamla.*
Jobbar: 40-80 timmar i veckan
Fritid: Umgås med familj och vänner, skjutsar barnen till olika aktiviteter (sonen till fotboll, dottern till dans)
Favoritfotbollslag: AIK och Real Madrid 
Favoritmaträtt: Saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta samt vitlöksspäckad oxfilé.

Denna text är producerad i samarbete med Parma Kök & Bar. Sponsrade inlägg är en del av Bättre stadsdels annonserbjudande. Inläggen skrivs av Bättre stadsdels kommersiella avdelning. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@battrestadsdel.se.

Publicerad 17:50, 30 januari 2022

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Dagens fråga: Glasspriserna stiger, hur påverkar det ditt glassintag?

Rode Lennartsdotter 

– Jag gillar glass, priserna kommer inte att påverka mitt glassintag alls.

Patrik Järvstrand

– Nej, mitt glassintag kommer inte påverkas av priserna. Te och glass är det sätt för mig att koppla av på kvällarna

LÄS ÄVEN: Dagens fråga: Vad tycker du om planerna att bygga ett 24-vånings hus i Axelsberg?

Anette Bodingh

– Jag äter inte glass så ofta men när jag väl tänker köpa mig en glass så kommer priset inte att påverka mig. 

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se

Publicerad 10:11, 19 maj 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: