Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

collage

Bättre stadsdel fortsätter växa – slår nytt läsarrekord

Lokala nyhetssajten Bättre stadsdel i Hägersten-Älvsjö fortsätter att växa med allt fler användare. Det visar statistik från Google analytics.

Hittills i år, från 1 januari till 1 september, har 378 000 personer läst nyheter på battrestadsdel.se jämfört med 269 000 under samma period 2020, vilket är en ökning med drygt 40 procent. Jämfört med 2019 har antalet läsare nästan fördubblats. Aldrig någonsin har så många personer använt Bättre stadsdel.

LÄS ÄVEN: Nya rekord för Bättre stadsdel

– Jättekul att vi fortsätter växa. Suget efter lokala nyheter ökar hela tiden. Tillväxten i stadsdelsområdet är kraftig med stor inflyttning, där nya butiker och restauranger etableras. Att vi dessutom går igenom en pandemi gör att intresset för nyheter ökar, säger Mats Falck, redaktör för tidningen.

Även antal sidvisningar för Bättre stadsdel ökar. Från januari till september har antalet sidvisningar ökat med nästan 20 procent, till 854 000.

Bättre stadsdels Facebooksida, FacebookgruppInstagram och nyhetsnotiser och nyhetsbrev är fortfarande huvudspåret för att hitta till Bättre stadsdel artiklar, är det allt fler som använder Google. Artiklarna hamnar högt upp i sökresultaten, vilket också märks på den ökade efterfrågan på sponsrade artiklar, så kallade native ads.

LÄS ÄVEN: Prognos: Här ökar befolkningen mest i hela Stockholm

Även ekonomiskt går det bra för nyhetssajten, omsättningen ökade med 30 procent under 2020 jämfört med året innan. Förutom en stor grupp med native-annonsörer är återkommande annonsörer JM, Svenska kyrkan, Hägerstens mäklare, Ikano Bostad, Stockholms stad, Notar och Puls & Träning. Även fler lokala butiker och restauranger använder Bättre stadsdel som marknadsföringskanal, flera av dem via nya verktyget Handla lokalt där företagens egna inlägg på sociala medier blir annonser på nyhetssajten.

LÄS ÄVEN: Nya snabbväxande Hägersten-Älvsjö snart störst i Stockholm

Bättre stadsdel startade 2014 utifrån ett initiativ i sociala medier med fokus på planfrågor och föreningsliv. Nu är bevakningsområdet Hägersten-Älvsjö-Bredäng-Hornstull med sammanlagt cirka 150 000 invånare.

Vad vill du läsa om på Bättre stadsdel? Tipsa redaktionen på redaktionen@battrestadsdel.se.

Läs mer om Bättre stadsdel här

Lokala nyheter i Hägersten-Älvsjö: Prenumerera på Bättre stadsdel (200kr/år)

Publicerad 17:48, 6 september 2021

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: