Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

unga entreprenörer

Unga entreprenörer: Så bra går det att sälja i gallerian

Agaton Björkman Hedström som är delägare i ett Ung Företagsamhets (UF) företag som säljer vinylskålar

I Facebookgruppen Allt om Liljeholmskajen delade kajenbon Agaton Björkman Hedström ett inlägg att han skulle vara på plats i Liljeholmstorgets Galleria och sälja företagets produkter.

Agaton berättar att i samband med sista året på Nacka Gymnasium startar alla som går inriktning ekonomi ett UF-företag. Deras företag RCY UF består av, Julia Flinck Lindström (verkställande direktör)  Axel Flykt Rosén (ekonomiansvarig) Safia Mahmudi (inköp- och försäljningsansvarig) samt Agaton Björkman Hedström (marknadsföringsansvarig).

– Vi väcker nostalgin på nytt genom att erbjuda skålar tillverkade av gamla vinylskivor, säger Agaton som bott i Liljeholmskajen i tre år och dessförinnan i Mälarhöjden. 

Hur kom ni på affärsidén?
– Affärsidén kom Julia, på. I sökandet efter en affärsidé som passade bra in i tiden behövde företaget se över vissa saker. Det var viktigt att produkten bidrog till en ökad hållbarhet och att den tillfredsställer ett kundbehov. Skålar tillverkade av gamla icke-brukbara vinylskivor var då idén som kom till Julia och alla i företaget älskade den. 

 Under två dagar i mitten av februari sålde skålar de i gallerian.
– Försäljningen under fredagen och lördagen var väldigt framgångsrikt. Vi sålde slut på alla vinylskålar första dagen och var tvungna att packa ihop tidigt och införskaffa nya till lördagen. Det var otroligt kul med sådan bra respons till vår idé. 

Hur kan man köpa era vinylskålar framöver?
– Information finns alltid uppe och uppdaterade på rcyuf.nu eller yourvismawebsite.com/rcy-uf . Nya fysiska försäljningstillfällen kommer inom de närmsta veckorna.

Om man har en eller flera vinylskivor som man vill använda som skålar, kan ni fixa? Vad kostar det?
– Inom en snar framtid kommer man att kunna lämna in en vinylskiva för att få den omgjord till en skål. Tjänsten kommer troligtvis att kosta omkring 80 kr. 

LÄS ÄVEN: 14-årige Örnsbergsbon Ludvig bakar på beställning

Som pensionär tycker jag att det är extra roligt att se när unga människor får idéer och möjligheten att utveckla dem. Det måste finnas miljontals vinylskivor som samlar damm överallt i världen.

Vad tror du att du har för nytta av UF efter gymnasiestudierna?
– Jag tror att UF gynnar oss elever på många olika plan och på flera individuella sätt. Just jag själv har lärt mig mycket om marknadsföring och vad som genererar störst försäljning och slagkraft. I samband med detta har jag även tagit lärdom kring vilka kostnader som har varit värda att spendera och vilka kostnader som inte har varit det.

– En annan viktig sak som jag har fått ta lärdom av är konsten att knyta kontakter och att sälja. Som UF-företag så är det mycket saker som ska ske under en kort period vilket sätter krav på oss elever att ta mycket eget initiativ. Speciellt nu under den rådande pandemin så har det varit mycket upp till en själv att knyta kontakter för att skapa försäljningstillfällen, eftersom att det inte är något som skolan kunnat göra åt oss. 

I Hägersten–Älvsjö finns, enligt UF Stockholm, fem gymnasieskolor som ”jobbar” med UF-företagande detta läsår: Realgymnasiet, Djurgymnasiet, Didaktus Liljeholmen, Midsommarkransen gymnasium och Grillska gymnasiet Stockholm. Dessa skolor har sammanlagt 248 UF-företagare och 66 UF-företag.

✅  Prenumerera på Bättre stadsdels nyhetsbrev? Det gör du här👍  

Ung Företagsamhet som har utbildat närmare en halv miljon UF-företagare på fler än 600 gymnasieskolor startades i Sverige under 1980 talet. Idén kom, förstås från USA.

Läs mer på https://ungforetagsamhet.se/var-historia

Jobbar du eller din skola med Ung Företagsamhet? Skriv gärna till redaktion@battrestadsdel.se och berätta mer

Publicerad 14:16, 9 mars 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Bättre Stadsdel frågar Hägerstensbor:
Vad ska du göra i sommar?

man

Lewis, Västertorp
Jag vill skaffa mig ett nytt jobb, så snart som möjligt. Har varit arbetslös i ett halvår och jag vill gärna jobba igen, det är det jag hoppas på. 

kvinna

Ulla, Västertorp
Jag brukar vara hemma under sommaren och åker söderut under hösten.  

LÄS ÄVEN: Dagens fråga : Vad har du för förväntningar på 2023?

man

Aleksander, Telefonplan
I sommaren ska jag umgås med mina barn, min familj, vara i solen och träna. Man hinner inte med mer än så när man småbarn. 

Eva, Aspudden 
Jag ska till min trädgård och odla och plantera saker, jag ska också försöka att bada så mycket som möjligt. 

man

Hans, Telefonplan
Jag är pensionär och jag brukar ändå bara ta promenader runt området.

Text och bild: Romeo Adam

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:11, 24 februari 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: