Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Jag vill vädja till er politiker att agera nu”

INSÄNDARE. Bertil Norrhall har skrivit till stadsdelsnämnden med anledning av det samråd som nu pågår för det planerade bygget i Henriksberg:
“Vem vilseleder vem? Detta frågar jag efter att ha varit på Stadsbyggnadskontorets samrådsmöten om Henriksberg/4H-gården. Att någon inte talar sanning är uppenbart.

Samtliga partier i Stadsdelsnämnden har ju villkorat det nya byggprojektet med: 4H-gården får inte röras!

Men det måste vara några politiker, som trycker på Stadsbyggnadskontoret, att det måste byggas maximalt på den aktuella (och ganska lilla) industri- tomten precis intill 4H-gården.

Hur kan annars ansvarig planarkitekt totalt strunta i alla invändningar från olika remissinstanser och försvara ett av markägaren framtagit storskaligt byggprojekt med det enda argumentet, att stadens politiker trycker på?

Detta upprepade hon som ett mantra flera gånger på två möten. Expertisen på 4H-gården säger, i motsats till planarkitekten, att det inte är möjligt med samexistens med så många hus och lägenheter tätt inpå.

Vilket känns ganska självklart. Dessutom bör väl ni som verkar lokalt redan nu fundera på att 4H:s verksamhet ska kunna utvidgas, när ytterligare 500 lägenheter planeras i Axelsbergs centrum om några år. Så många 4H-gårdar finns ju inte i närområdet.

Ytterligare en fråga till er politiker: varför värnar ni inte mer om de kulturhistoriskt värdefulla byggnader och det område som finns på Henriksberg?

Såväl Länsstyrelsen, Stadsmuseet som Skönhetsrådet tar i sina remissvar upp detta och vill att oberoende expertis ska göra en bedömning av husens status (det borde vara en självklarhet, att inte ägarens uppfattning köps rakt av).

MP:s Daniel Helldén har också begärt detta! Men planarkitekten nonchalerar. Jag vädjar till er att agera nu. Remisstiden går ut före ert nästa sammanträde i Stadsdelsnämnden.

Jag vill betona, att vi som engagerar oss i detta inte är emot nya bostäder på området. Men vi inser att det finns mer än ett sätt (och bättre) att komplettera befintliga, skyddsvärda byggnader.

Avslutningsvis, handläggningen av detta ärende, som på ett mycket omvälvande sätt kommer att förändra karaktären på området, är skött på ett sådant sätt, att det kan komma att bli JO-anmält.”

Bertil Norrhall

Läs mer:
200 nya bostäder vid Mälaren
Bostäderna måste bli färre och flyttas
Problemet är att inga undersökningar är gjorda

 

Publicerad 11:39, 17 mars 2015
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: