Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

lou lou

“Vi är optimistiska att kaféet blir permanent”

MÅNADENS PROFIL. Räknat i antal likes på Facebook, om man får göra så, är Café Cul de Sac nere vid Gröndals hamn ett jättepopulärt fik.

Men det är inte bara antal klick som gör att Bättre Stadsdel har äran att presentera augusti månads profil – Louise (Lou Lou) Fägerblad och hennes kollega Lucinda Illernäs – två tjejer som utstrålar en ‘je ne sais quoi’-glädje och ‘joie de vivre’.

cul de sac

Cul de Sacs kunder har bara gott att säga om fiket:

“Äntligen en spontan alternativ oas i Stockholm…” “Ett toppenställe”. På Tripadvisor står: “Ljuvlig pärla… En oas i storstans stress… våfflor med grädde, gaspacho eller hembakta bullar har aldrig smakat bättre på en av deras solstolar med utsikt över vattnet. Alla borde downshifta, dra på sig ett par flip-flops och gå ner till den lila husbilen!!”, står det på deras Facebooksida.

_DSC9962edit

Cul de Sac betyder återvändsgränd på franska. Fikets namn är taget från Roman Polanskis film med samma titel. Kaféet startades 2011 och ligger vid Gröndals Båtklubb, vid klubbens upptagningsplats, som hyrs från Stockholm Stad via Idrottsförvaltningen.

Det finns bord, stolar, parasoll, grill, boulebana, badplatser och mängder av båtar. Köket är egentligen en lilamålad food truck som tyvärr har sett bättre dagar som transportmedel, och måste bogseras bort efter sommaren. Än så länge är Café Cul de Sac ett sommarkafé, öppet från 15 maj till 15 september.

Sunday-16

– Jag tror att folk gillar oss för att vi ligger lite utanför den svenska normen. Vi försöka vara öppna och välkomnande även mot de som kommer med take-out och sitter i våra stolar. Vi har inte varit så mediekunniga men folk har hittat hit ändå. Det är jättekul. Vi tackar för uppskattningen, säger Lou Lou.

Både Lou Lou och Lucinda har tidigare jobbat inom restaurangbranschen och jobbar vanligtvis med event och så kallade pop-up verksamheter, samt design. Båda bor idag i SoFo på Söder även om Lou Lou är uppvuxen i Aspudden.

Men efter fyra säsonger med Café Cul de Sac, en inrättning som måste byggas och nedmonteras varje år, och dessutom transporteras bort, vill båda hitta en mer permanent lösning. Samtidigt finns enorma byggplaner i området runt omkring.

– Vi vet inte vad som ska hända med den här platsen i framtiden. Men vi är optimistiska.

Text och foto: Alex Farnsworth

Cul de Sac på Facebook

 

Månadens profil
Namn: Louise (Lou Lou) Fägerblad
Driver: Café Cul de Sac
Växt upp: Aspudden
Bor: Sofo
Hoppas på: Att Cul de Sac ska bli ett åretrunt kafé

Publicerad 14:03, 12 augusti 2015
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Fotoutställning på Gröndals bibliotek – om färgfabriken

    1 oktober kl.11:00 - 18 november kl.17:00
  2. Nya orgeln i Uppenbarelsekyrkan – konserter och guidad visning

    2 oktober kl.10:00 - 9 oktober kl.20:30
  3. Förmiddagskurser i kreativt skapande!

    4 oktober kl.10:00 - 8 november kl.12:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: