Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Här tillverkas skyddsvisir på löpande band

Runt om på dagliga verksamheter i Hägersten-Liljeholmen tillverkas nu skyddsvisir för personal inom omsorgen. Visiren ska skydda mot covid-19-smitta.

– Under de fem senaste dagarna har vi tillverkat cirka 250 visir. Det är roligt att man kan hjälpa till, säger Tilmann Frank som är arbetskonsulent på dagliga verksamheten Nätverket som håller till i stadsdelsförvaltningens lokaler vid Telefonplan.

Dagliga verksamheten Nätverket riktar sig till personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, främst Aspergers syndrom och förvärvad hjärnskada, som gillar att jobba med datorer och media.

På Örnsbergs- och Västertorps dagliga verksamheter tar deltagarna fram själva plastvisiret med hjälp av lamineringsapparater som redan finns i lokalerna.

Tilmann Frank

– Det är själva platsvisiren som vi behöver mest av, den byts ut när den har använts. Den gör vi nu på flera ställen, säger han.

Med vanlig lamineringsfilm som de i vanliga fall använder för att platsa in olika saker de producerar, gör de nu visiren.

– De flesta dagliga verksamheter har en lamineringsmaskin och när vi kör filmen i plastningsmaskinen blir den hård och kan användas som visir. Nu har vi beställt mer film så vi kan tillverka ännu mer.

Stockholms stad har byggt upp en central organisation kring skyddsutrustning, samtidigt vill stadsdelsförvaltningen göra det de kan lokalt eftersom behovet är stort och ingen vet hur länge coronakrisen kommer pågå.

Idén med att göra skyddsvisir kommer från 3D-verkstaden och Makerspace

Själv håller Tilmann i tillverkningen av pannhållarna som ska hålla uppe visiret. Hållarna printas ut av verksamhetens 3D-skrivare.

Personal och deltagare på dagliga verksamheten Nätverket 3D-printar pannhållare på skyddsvisiren

Efter att de gjort hål i visiret sätter de fast på hållaren. Sen kan de byta ut visiren vid behov.

Hur många hos er jobbar med detta?
– Av våra tiotalet deltagare jobbat fyra med detta. Vi gör cirka 50 kompletta visir om dagen och vi håller på så länge som vi kan och så länge det behövs skyddsutrustning.

Verksamheterna tar gärna emot lamineringsfilm eller OH-film. Går att lämna in på Telefonvägen 30 eller i Vårfrukyrkan i Fruängen eller i Uppenbarelsekyrkan, Midsommarkransen.

Publicerad 15:43, 31 mars 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: