Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Sammanslagningen: Älvsjö flyttar till Hägersten

När  Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö slås ihop till sommaren flyttar Älvsjö stadsdelsförvaltning till Hägersten-Liljeholmens kontor vid Telefonplan. Men Medborgarkontoret och Ungdomens hus blir kvar i Älvsjö.

Det föreslås i ny strukturorganisation som presenterades i veckan.

– Vi har tittat på många olika aspekter i vår utredning när det gäller förvaltningslokaler. Framför allt att det är viktigt att vi har ett gemensamt huvudkontor, och att lokalerna möjliggör ett effektivt sammangående, även kostnadsmässigt, kommenterar Gunilla Davidsson, stadsdelsdirektör i Hägersten-Liljeholmen.

LÄS ÄVEN : Hägersten-Liljeholmen slås samman med Älvsjö

Den nya stadsdelsförvaltningens huvudkontor blir på samma adress som Hägersten-Liljeholmens nuvarande förvaltningslokaler på Telefonvägen 30.

– Andra viktiga aspekter är såklart även tillgängligheten för invånare och brukare samt närheten till kommunikationer, 

Medborgarkontoret och Ungdomens hus som idag ligger i förvaltningshuset i Älvsjö  berörs inte lokalmässigt av förslaget. Verksamheterna ska drivas på samma adress som tidigare.

– Medborgarkontoret är en viktig länk till stadens service och jag kan se flera möjliga synergier med andra verksamheter framöver som vi kan ha stor nytta av. Det är också viktigt att vår närvaro i Älvsjö i viss mån finns kvar och utvecklas vidare på ett genomtänkt sätt, säger Gunilla Davidsson.

LÄS ÄVEN: Förslag: Här är namnet på nya stadsdelsområdet

Arbetet med att tillsätta den nya stadsdelsnämnden beslutas i kommunfullmäktige 20 april. I detta ärende ingår bland annat beslut om stadsdelsnämndens och stadsdelsförvaltningens namn. När kommunfullmäktige beslutar om nämndens sammansättning är inte klart.

Hur många handlar det om som flyttar från Älvsjö till Telefonplan?
– Att den nya stadsdelsförvaltningens lokaler ska ligga på Telefonplan är ett förslag på inriktningsbeslut som respektive stadsdelsnämnd ska fatta beslut om i mars. Det betyder att detaljerna kring den nya organisationen och dess bemanning inte är klar ännu. Det kommer i nästa steg. I samband med detta tittar på också närmare på hur de nya lokalerna ska utformas, eventuellt. byggas om och disponeras så smart som möjligt.

Var ska mötena med nya stadsdelsnämnden hållas?
– I vårt arbete tittar vi också på i vilka lokaler den nya stadsdelsnämnden ska ha sina nämndsammanträden. Om mötena blir i anslutning till förvaltningshuset eller någon annanstans i stadsdelsområdet är inte klart än.

Den nya stadsdelsförvaltningens organisation träder i kraft den 1 juli 2020. Lokalförslaget är ett så kallat inriktningsbeslut och innebär bland annat att det ännu inte finns någon tidplan för när en flytt kan bli aktuell. Beslut fattas i Hägersten-Liljeholmens och Älvsjös respektive stadsdelsnämnder den 12 och 18 mars.

Publicerad 20:02, 13 februari 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: