Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

”De som begår brott ska inte komma undan”

Polisen har publicerat en rapport om utsatta områden i landet där polisen bör rikta särskilda insatser. Hägersten-Liljeholmen finns inte med på den listan. 

Rapporten är ett underlag i det långsiktiga arbetet med att öka tryggheten och minska brottsligheten i de geografiska områden där det bäst behövs, skriver polisen på sin hemsida.

I rapporten har man delat upp områden i hela Sverige i tre olika kategorier. Man pratar om ”särskilt utsatta område”, ”riskområde” och ”utsatt område”. På listan ryms 53 områden som i olika grad är utsatta både för allvarlig brottslighet och socioekonomiska faktorer varav 15 är ”särskilt utsatta områden”, sex stycken är ”riskområde” och resterande står under ”utsatt område”.

Brottsligheten i områdena kan yttra sig genom våldshandlingar, upplopp narkotikahandel och annan allvarlig brottslighet som påverkar de boende både direkt och indirekt.

Stockholm har 21 placeringar på listan, främst under ”utsatt område”, men de som bor i Hägersten-Liljeholmen bör ändå känna sig relativt trygga. Inget område från Hägersten-Liljeholmen finns med på listan. Medan grannarna Solberga och Östberga intar plats nummer 37 och 38.

– För att komma tillrätta med problematiken krävs att polisen finns i områdena och arbetar långsiktigt med förtroendeskapande åtgärder. Samtidigt kommer vi att agera kraftfullt mot den kriminalitet som finns. De som begår brott ska inte komma undan, säger Linda Staaf, chef för underrättelseenheten vid Nationella operativa avdelningen, via polisens hemsida.

Se hela listan här.

Text och bild: Erica Gilbertson

Publicerad 09:42, 11 februari 2016
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: