Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

”Det förekommer många inbrott här”

Polisens verksamhet håller på att omorganiseras. Syftet är att göra brottsbekämpningen mer effektiv genom att styra polisarbetet på lokal nivå i högre grad än man gjort fram till idag.

Tidigare fanns flera polismyndigheter i Sverige men polisens omorganisation innebär att de görs om till en. Lokalpolischefen kommer istället att få större möjlighet att påverka polisarbetet.

Målet är att polisen ska komma närmare medborgarna för att bättre kunna bekämpa och förebygga brott. En del av den nya planläggningen är den tjänsten kommunpoliser.
– Det lokala operativa arbetet ska styras på lokal nivå. Det är inte bra att någon högt uppsatt polischef på nationell eller regional nivå ska gå in och styra med kvantitativa mål, hur polisarbetet ska utföras i till exempel Liljeholmen, säger Ann-Charlotte Karlsson, Lokalpolisen i Skärholmen.

Polisens utredare ska ha större lokalkännedom och större möjlighet till lokal förankring när de utreder brott. Den nya organisationen innebär att polisen kommer ha lokal personal i yttre tjänst dygnet runt i det egna lokalpolisområdet.
– Det har inte testats fullt ut än. Vi är inne i första fasen. Vi genomför vår medarbetardialog och medborgardialog just nu och ser över och jämför statistik över anmälningar, händelserapporter och underrättelsebilden för att bättre kunna belysa brottsfenomen och se vad som ska prioriteras i vårt framtida arbete.

P1000474

På fredagen var polisen på plats vid Liljeholmstorget för att höra vad de boende i området har att säga.
– Vi genomför en trygghetsundersökning för att få en bild av hur medborgarna upplever sitt område, om de känner sig trygga eller inte. Vi vill visa att vi finns här för dem och ge dem en chans att prata med oss. Det de flesta vill är att de vill se fler poliser, fältassistenter och ordningsvakter i området. De vill veta att vi finns nära till hands, säger Camilla Palm, polis.

Enligt Camilla Palm upplever vissa att det förekommer en del ordningsstörningar, delvis på grund av att Liljeholmen är en knytpunkt.

Tidigare i år genomförde polisen trygghetsundersökningar i Västertorp och Fruängen. Camilla Palm berättar att de boende i Västertorp överlag känner sig trygga men att det händer att folk upplever visst obehag i Fruängen vid Systembolaget eftersom många ungdomar brukar vistas i området.
– Jag vet inte om det är ett större problem här än i andra delar av staden, men överlag kan jag säga att det förekommer många inbrott i Hägersten. Förhoppningsvis är det något som vi kommer kunna motarbeta på ett snabbare och mer effektivt sätt i framtiden, säger Camilla Palm.

Arbetet med den lokala lägesbilden planeras vara genomförd till årsskiftet. Det kommer då att mynna ut i ett antal medborgarlöften.

Text och bild: Adam Ekstrand

P1000482

Publicerad 14:33, 11 mars 2016
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: