Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Det förekommer många inbrott här”

Polisens verksamhet håller på att omorganiseras. Syftet är att göra brottsbekämpningen mer effektiv genom att styra polisarbetet på lokal nivå i högre grad än man gjort fram till idag.

Tidigare fanns flera polismyndigheter i Sverige men polisens omorganisation innebär att de görs om till en. Lokalpolischefen kommer istället att få större möjlighet att påverka polisarbetet.

Målet är att polisen ska komma närmare medborgarna för att bättre kunna bekämpa och förebygga brott. En del av den nya planläggningen är den tjänsten kommunpoliser.
– Det lokala operativa arbetet ska styras på lokal nivå. Det är inte bra att någon högt uppsatt polischef på nationell eller regional nivå ska gå in och styra med kvantitativa mål, hur polisarbetet ska utföras i till exempel Liljeholmen, säger Ann-Charlotte Karlsson, Lokalpolisen i Skärholmen.

Polisens utredare ska ha större lokalkännedom och större möjlighet till lokal förankring när de utreder brott. Den nya organisationen innebär att polisen kommer ha lokal personal i yttre tjänst dygnet runt i det egna lokalpolisområdet.
– Det har inte testats fullt ut än. Vi är inne i första fasen. Vi genomför vår medarbetardialog och medborgardialog just nu och ser över och jämför statistik över anmälningar, händelserapporter och underrättelsebilden för att bättre kunna belysa brottsfenomen och se vad som ska prioriteras i vårt framtida arbete.

P1000474

På fredagen var polisen på plats vid Liljeholmstorget för att höra vad de boende i området har att säga.
– Vi genomför en trygghetsundersökning för att få en bild av hur medborgarna upplever sitt område, om de känner sig trygga eller inte. Vi vill visa att vi finns här för dem och ge dem en chans att prata med oss. Det de flesta vill är att de vill se fler poliser, fältassistenter och ordningsvakter i området. De vill veta att vi finns nära till hands, säger Camilla Palm, polis.

Enligt Camilla Palm upplever vissa att det förekommer en del ordningsstörningar, delvis på grund av att Liljeholmen är en knytpunkt.

Tidigare i år genomförde polisen trygghetsundersökningar i Västertorp och Fruängen. Camilla Palm berättar att de boende i Västertorp överlag känner sig trygga men att det händer att folk upplever visst obehag i Fruängen vid Systembolaget eftersom många ungdomar brukar vistas i området.
– Jag vet inte om det är ett större problem här än i andra delar av staden, men överlag kan jag säga att det förekommer många inbrott i Hägersten. Förhoppningsvis är det något som vi kommer kunna motarbeta på ett snabbare och mer effektivt sätt i framtiden, säger Camilla Palm.

Arbetet med den lokala lägesbilden planeras vara genomförd till årsskiftet. Det kommer då att mynna ut i ett antal medborgarlöften.

Text och bild: Adam Ekstrand

P1000482

Publicerad 14:33, 11 mars 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Färgfabriken höstmarknad i Färgfabrikens Kafé

    1 oktober kl.09:30 - 14:00
  2. Höstfest i Västertorp centrum

    1 oktober kl.10:00 - 16:00
  3. Fotoutställning på Gröndals bibliotek – om färgfabriken

    1 oktober kl.11:00 - 18 november kl.17:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: