Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Liljeholmsbron stängs av för reparation

På måndag stängs halva Liljeholmsbron av för biltrafik. Även kollektivtrafik och båttrafik påverkas.

Det är trafikkontoret ska göra underhållsarbete på den del av bron som öppnas. När tunga fordon passerar över bron bullrar det från lösa delar i bron och det ska nu åtgärdas.

Bron kommer att ha begränsad framkomlighet för bilar, båtar och kollektivtrafik under tiden fram till 15 september som arbetet utförs.

På grund av tyngden från biltrafiken kommer den södra bron i riktning mot Liljeholmen att vara helt avstängd för biltrafik under arbetet. Istället kommer den norra bron mot Södermalm att vara öppen för trafik i båda riktningar. 

– Varning för plötslig köbildning Hornstull och mötande trafik på Liljeholmsbron. Norrgående trafik mot Hornsgatan använder yttre körfält över Liljeholmsbron. Avfarten till Liljeholmsvägen är avstängd, trafik hänvisas nästa avfart (Nybohovsbacken), skriver trafiken.nu på sin hemsida med anledning av det kommande reperationsarbetet.

Även kollektivtrafiken påverkas under arbetet. På sl:s hemsida finns mer detaljerad information om resor under perioden för arbetet.

Båttrafik som är beroende av att Liljeholmsbron öppnas kan inte passera mellan den 2 och 15 september. I övrigt påverkas inte båttrafiken av arbetet.

Under hösten startar trafikkontoret en utredning av Liljeholmsbron som syftar till är att komma fram till om bron behöver genomgå en större renovering eller bytas ut.

– Vilken typ av broåtgärd som behöver utföras beror på vad utredningen kommer fram till. Utredningen är preliminärt färdig sommaren 2020 och under hösten 2020 bör ett inriktningsbeslut gällande val av broåtgärd kunna fattas. Byggstart är i nuläget planerat till tidigast 2022 men kan dock komma att ändras beroende på resultatet av utredningsarbetet, skriver trafikkontoret.

Bild: Alex Farnsworth

Publicerad 14:22, 29 augusti 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: