Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Nu avgörs graffitiväggarnas framtid

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd är en av flera av stadens nämnder som den här månaden kommer ta ställning till om de vill ha lagliga graffitväggar eller inte.

Bättre Stadsdel har tidigare publicerat två medborgarförslag som förordat graffitiväggar i bland annat Aspudden. På Stadsdelsnämnden Hägersten-Liljeholmens möte nu på torsdag så kommer både de här förslagen att behandlas.

Förslagen om lagliga graffitiväggar är inte unika för Hägersten-Liljeholmen utan är en del av en kampanj som bland annat föreningen Graffitifrämjandet ligger bakom där tanken varit att uppmuntra folk till att skicka in medborgarförslag. Medborgarförslag har behandlats i eller kommer att behandlas i nästan alla stadsdelsförvaltningar varav Farsta stadsdelsnämnd hittills varit de enda som ställt sig positiva till införandet av lagliga väggar.

Text: Johan Colliander

Läs mer
Farsta statsdelsnämnds beslut
Föredragningslista Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd
Medborgarförslag 1
Medborgarförslag 2

Publicerad 11:08, 24 november 2015
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: