Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Ja till utredning av graffitiväggar

(Rättelse: Nämnden beslutade på torsdagskvällen om att skicka de två medborgarförslagen för beredning till förvaltningen som ska återkomma med förslag till beslut.)

Stadsdelsnämnden i Hägersten-Liljeholmen säger ja till att låta stadsdelsförvaltningen utreda graffitiväggar.

Bättre Stadsdel har tidigare skrivit om de medborgarförslag som lämnats in till stadsdelsnämnden om förslag för lagliga graffitiväggar. Förslaget godtogs på nämndens möte på torsdagkvällen vilket innebär att stadsdelsförvaltningen kommer att inventera för ytor som eventuellt kan komma att användas för väggmålningar.

Under mötet debatterades även om framtida medborgarförslag borde uppmärksammas mer genom att till exempel bjuda in förslagslämnarna och på så vis göra dem mer delaktiga. Flera i oppositionen ansåg att detta skulle främja demokratin medan majoriteten med ordförande Jessica Jormtun (MP) i spetsen menade att det var viktigare att istället fokusera på att genomföra förslagen.

Text och bild: Johan Colliander

Läs mer:
Medborgarförslag: ”Här finns plats för gatukonst och graffiti”
Merborgarförslag: Här borde en graffitikonstnär skapa ett konstverk
Föredragningslista möte med stadsdelsnämnden

Publicerad 19:06, 26 november 2015
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: