Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

”Finns det överhuvudtaget något företagstänk bland de rödgröna?”

DEBATT. ”I början av 2015 fick vi som satt i stadsdelsnämnden besked om att stadsdelen måste spara, vi hade ett kraftigt underskott. 2 procent av kostnaderna skulle osthyvlas bort på alla verksamheter.

Under hösten har vi överösts med utbildningar inom demokrati och jämställdhet. Det är bland annat resor till Malmö med fler övernattningar och arvode till flera ledamöter. Vi har också fått reda på att vi i nämnden ska få dagarvode för budgetkonferenser mm. Vi som suttit i nämnden ett tag undrar förstås: ska man erbjuda allt detta nu när man ska spara?

När alliansen styrde hade vi inte sådana ersättningar och då gick vi ändå plus. Finns det överhuvudtaget något företagstänk bland de rödgröna?

Vi har besökt några verksamheter och då fått information om att vikarier plockats bort och att vissa verksamheter går på knäna. Lägg istället resurser på de verksamheter som går med underskott och har det tufft! Som till exempel äldreomsorg.”

Anette Hellström (M), ledamot Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Publicerad 11:03, 1 december 2015
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: