Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

”Det står varje ledamot fritt att avstå från ersättning”

REPLIK ”Anette Hellström (M), är i en insändare kritisk till majoritetens prioriteringar. Hon är också kritisk till att vi följer stadens regler om utbetalningar av dagarvoden.

I Hägersten-Liljeholmen har vi ärvt stora underskott inom några verksamheter, främst inom äldreomsorgen. Underskottet i vår stadsdelsnämnd har funnits under många år och dessvärre valde den förra majoriteten (Moderaterna, Folkpartiet – numer Liberalerna- och Centerpartiet) att låta underskotten vara under sina år vid makten. Som ni märker är detta inte hållbart i längden och vi i den nya majoriteten har fått det tuffa uppdraget att ställa ordning i ekonomin.

I den nya majoriteten vill vi att stadens egna verksamheter bidrar till ökad jämställdhet. För att vi politiker i nämnden ska kunna driva jämställdhetsarbetet har tre ledamöter från vardera block bjudits in att delta på Jämställdhetsdagarna i Malmö. Detta är ingen orimlig satsning med tanke på att nämnden hittills i år endast lagt 600 kr på en utbildningsdag inom äldreomsorg. Här faller också Anette Hellströms (M) tyckande om att nämnden skulle ha ”överösts” med utbildningar inom demokrati och jämställdhet.

Enligt reglerna om ersättning för kommunala förtroendeuppdrag (antagna av Kommunfullmäktige den 6 april 1992) finns reglerat att dagarvoden ska betalas ut. Detta är ingen politisk fråga utan ren formalia. Dagarvodet är reglerat, men det står varje ledamot fritt att avstå från både dagarvode och ersättning för förlorad arbetsinkomst.

Att komma tillrätta med underskott i verksamheterna ligger i varje stadsdelsnämnds uppdrag. Det uppdraget tar vi på allvar.”

Jessica Jormtun (ordförande och gruppledare MP), Eva Fagerhem (gruppledare S) och Carita Stenbacka-Tenezakis (gruppledare V) i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd.

Läs mer:
”Finns det överhuvudtaget något företagstänk bland de rödgröna?”

Publicerad 13:41, 2 december 2015
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: