”Det står varje ledamot fritt att avstå från ersättning”
hägersten liljeholmen Publicerad 13:41, 2 december 2015REPLIK ”Anette Hellström (M), är i en insändare kritisk till majoritetens prioriteringar. Hon är också kritisk till att vi följer stadens regler om utbetalningar av dagarvoden.
I Hägersten-Liljeholmen har vi ärvt stora underskott inom några verksamheter, främst inom äldreomsorgen. Underskottet i vår stadsdelsnämnd har funnits under många år och dessvärre valde den förra majoriteten (Moderaterna, Folkpartiet – numer Liberalerna- och Centerpartiet) att låta underskotten vara under sina år vid makten. Som ni märker är detta inte hållbart i längden och vi i den nya majoriteten har fått det tuffa uppdraget att ställa ordning i ekonomin.
I den nya majoriteten vill vi att stadens egna verksamheter bidrar till ökad jämställdhet. För att vi politiker i nämnden ska kunna driva jämställdhetsarbetet har tre ledamöter från vardera block bjudits in att delta på Jämställdhetsdagarna i Malmö. Detta är ingen orimlig satsning med tanke på att nämnden hittills i år endast lagt 600 kr på en utbildningsdag inom äldreomsorg. Här faller också Anette Hellströms (M) tyckande om att nämnden skulle ha ”överösts” med utbildningar inom demokrati och jämställdhet.
Enligt reglerna om ersättning för kommunala förtroendeuppdrag (antagna av Kommunfullmäktige den 6 april 1992) finns reglerat att dagarvoden ska betalas ut. Detta är ingen politisk fråga utan ren formalia. Dagarvodet är reglerat, men det står varje ledamot fritt att avstå från både dagarvode och ersättning för förlorad arbetsinkomst.
Att komma tillrätta med underskott i verksamheterna ligger i varje stadsdelsnämnds uppdrag. Det uppdraget tar vi på allvar.”
Jessica Jormtun (ordförande och gruppledare MP), Eva Fagerhem (gruppledare S) och Carita Stenbacka-Tenezakis (gruppledare V) i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd.
Läs mer:
”Finns det överhuvudtaget något företagstänk bland de rödgröna?”
Läs mer:
Mest lästa:
Följare 19,5k