Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

”Så behåller vi samma goda kvalitet i våra förskolor”

Hägersten-Liljeholmens budget för 2016 är nu på gång. På torsdag beslutar stadsdelsnämden om verksamhetsplanen. Jessica Jormtun (MP), ordförande i stadsdelsnämnden, är nöjd.

Hon pekar på hur bland annat förskolan påverkas positivt av den nya budgeten.
– Förslaget till budget 2016 kommer bland annat att innebära fortsatt samma goda kvalitet i förskolan. Andelen kemikaliesmarta förskolor ska öka och barnets perspektiv kommer att förstärkas, säger Jessica Jormtun.

jessica jormtun

Kan du berätta mer om utvecklingen för förskolan?
– Lärande, lek och utveckling är fortsatta ledord i Hägersten-Liljeholmens förskoleverksamhet. För att fortsätta hålla samma goda kvalitet i våra förskolor ökar förskolans budget med 27,4 miljoner 2016. Hägersten-Liljeholmen fortsätter att växa och förvaltningen planerar hela tiden nya förskolor. Fyra nya förskolor beräknas stå klara nästa år, sammanlagt blir det 130-140 nya förskoleplatser och vi kommer även fortsättningsvis kunna erbjuda alla barn förskoleplats inom garantitiden.

Hur klarar förskolorna det ökade behovet av personal?
– Våra barnskötare erbjuds vidareutbildning till förskollärare vilket lett till att cirka 30 barnskötare studerar vidare till förskollärare. Ett trettiotal handledare har utbildats för att ta emot praktikanter och nyanställda. En bra introduktion kan vara receptet för att behålla och rekrytera duktiga medarbetare i vår fortsatt växande förskoleverksamhet.

Hur påverkas Hägersten-Liljeholmens ungdomar av den nya budgeten?
– Respekt och självrespekt kommer att fortsätta prägla arbetet med ungas normer och värderingar. Vi ska kartlägga vad ungdomarna vill göra på fritiden, för att bättre kunna möta deras deras behov och önskemål. Vi ska också ta fram lokala utvecklingsplaner för att fånga in medborgarnas synpunkter.

Är det något mer i budgeten som du tycker borde lyftas fram?
– Den för med sig ett mer intensivt arbete för att fler som idag har ekonomiskt bistånd ska bli självförsörjande. En ny servicebostad öppnar i vår. Det blir också fortsatt arbete med tillgänglighetsfrågor och tillgänglighetsinvesteringar i våra parker. Dessutom bidrar statliga satsningar till högre bemanning inom äldreomsorgen. Andelen ekologisk mat kommer att öka inom förskola och äldreomsorg.

Är det något på gång i stadsdelen som du tycker bör uppmärksammas?
– Ensamkommande flyktingbarn – det är viktigt att vi kan välkomna alla på ett bra sätt. Här tänker jag att också föreningslivet kan erbjuda mycket som tillhörighet, meningsfullhet och gemenskap.

Text: Adam Ekstrand
Bild: Mats Falck

Läs mer:
Verksamhetsplan för Hägersten-Liljeholmen 2016

Publicerad 10:29, 14 december 2015
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: