Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Liljeholmen. Gången till Marievik. En komplex och svår gåta inom stadsplanering. Foto: Alex Farnsworth

”Jag har goda nyheter!”

Publicerad 15:51, 18 februari 2016

Övergången vid Marievik vid Årstaängsvägen, den så kallade getingmidjan, har dragits i långbänk men nu ser trafikkontoret en ljusning.

Först skulle bygget starta i oktober 2014 för att vara klart till våren 2015. 

Sen kom valet, bygget föll i glömska och sen ville den nya majoriteten göra ett omtag och byggstarten blev uppskjutet till hösten 2015 eller våren 2016.

Nu börjar det ju att våras men ännu syns inget arbete till vid övergången.
– Vi har haft problem med vår entreprenör och därför har arbetet blivit försenat, säger Christina Bengtsson, planerare på trafikkontoret.

övergång

Men på torsdagseftermiddagen fick hon positivt besked och nu tror kontoret att ombyggnationen kan vara klar till efter sommaren.
– Jag har goda nyheter! Vi har äntligen fått en entreprenör och planen är att börja bygga i början av april. Om det inte blir något oväntat snökaos eller liknande ska det vara klart i augusti, säger hon och fortsätter:

– Det kommer att bli trångt och lite bökigt med alla grävmaskiner under tiden som övergången byggs men om vi hjälps åt med hänsyn och fokus på säkerheten så kommer allt att gå jättebra.


Text: Erica Gilbertson
Bild: Alex Farnsworth, Trafikkontoret

Liljeholmen. Gången till Marievik. En komplex och svår gåta inom stadsplanering. Foto: Alex Farnsworth

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: