Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Så ska det bli lättare att påverka stadsutvecklingen

En ny handbok ska inspirera stockholmarna till att påverka stadsutvecklingen.

Fastighetsägarna i Stockholm har tillsammans med arkitektkontoret White och Stockholms stad tagit fram en handbok som ska inspirera till så kallad medborgardriven stadsutveckling.

Boken beskriver hur man skaffar tillstånd för att genomföra ett projekt med tillfällig artkitektur; den bjuder på kreativa tips och är tänkt att motivera och guida stockholmarna till hur de själva kan påverka stadsutvecklingen.

– Vi vill hjälpa stockholmarna påverka sin närmiljö. Handboken ger dem makten att ta saken i egna händer genom att enkelt leda dem genom hela processen, från idé till succé, säger Billy McCormac, VD Fastighetsägarna Stockholm, i ett pressmeddelande fån MP.

I samband med att boken lanseras fattade trafiknämnden flera beslut som underlättar medborgardrivna aktiviteter av det här slaget. Bland annat ska det i framtiden finnas mer flexibla sätt att hyra stadens offentliga mark, och från den 1 juli gäller nya upplåtelsetaxor.

För att öka kulturutbudet i staden ska också mindre evenemang utan reklam slippa betala avgift.

– Vi vill demokratisera bortglömda ytor i staden genom att skapa tillfälliga arenor för möten och aktiviteter, utan kostnad och öppna för alla, säger Ulla Bergström, kontorschef för White arkitekter i Stockholm.

Text: Adam Ekstrand
Bild: Miljöpartiet

Publicerad 14:24, 5 februari 2016
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: