Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

liljeholmsgallerian (1)

Shoppingen tar fart i gallerian – snart som vanligt igen

Försäljningen i butikerna i Liljeholmstorget galleria har ökat under den senaste tiden. Fler kunder och ett större shoppingintresse märks efter att vaccinationen mot covid-19 kommit igång. Det visar en genomgång som Bättre stadsdel har gjort bland butiksinnehavare i gallerian.

Butikerna har märkt av en förändring bland kunderna, genom framförallt att allt fler nu kommer till gallerian och börjar handla igen. För butikskedjan Partyland det varit en tydlig ökning av försäljningen.

Butiken Partyland i Liljeholmstorget Galleria
Partylands butik i Liljeholmstorget Galleria.

 – Det går bra för oss just nu, jättemånga kommer in inför helgen, på fredag och lördag, säger Dilnaz Jususprova, medarbetare på Partyland.

Hon tror att det kommer bli allt fler kunder framöver. Fester under sommaren är standard, därav är det tydligt att kunderna ökar inför sommaren. De nya restriktionerna som börjar gälla 1 juni kommer också påverka positivt. 

– Det har varit ganska dött från och till efter att corona slog till, men det ser betydligt bättre ut nu, fortsätter hon.

Fortfarande gäller regeln att butiken måste ha en yta på minst 10 kvadratmeter per person som släpps in.

LÄS ÄVEN: Vaccinering öppnar för 45-plus

På hobbybutiken Panduro anser butikschefen att pandemin även gett positiva bieffekter. Butikschefen menar att de kunder som kommer in handlar mer än tidigare. 

– Det jag har märkt är att kundantalet har droppat enormt men de kunder som kommer in, de handlar så vi får högre snittköp, säger Emma, butikschef på Panduro. 

Eftersom folk inte vill riskera att bli smittade köper man allt på en gång istället att gå till butiken vid fler tillfällen och småhandla. 

– Förut kom det 20 kunder som handlade i 100 kronor snitt men nu kommer det 10 kunder som handlar för 300 kronor i snitt, när de är i butiken så passar de att handla för de vill inte komma hit i onödan, säger butikschefen. 

Men flera av butikerna i gallerian har haft det tufft när smittspridningen och restriktionerna gjort att antalet kunder och försäljningen minskat.

– Vissa kunder orkar inte vänta utanför då det är max två till tre personer per gång som får vara i butiken, säger Mokhalad, medarbetare på Silver Box. 

Assistant manager på Rapide skönshetssalong
Linn på skönhetssalongen Rapide Brow and Lash Bar

Även skönhetssalongen Rapide Brow and Lash Bar bekräftar den positiva utvecklingen efter att vaccinationen satte igång. November och december förra året var de två svagaste månaderna för skönhetssalongen.

– Under den perioden var det endast en kund i taget, och då var det som värst för oss, men jag tror absolut att vaccinationen har bidragit till fler kunder, säger Linn, assistent manager på Rapide.

– Det har kommit igång mer och mer, och sedan april och framåt har vi haft mycket att göra. Snart är det som vanligt igen, fortsätter Linn.

Fastighetsbolaget Citycon som äger gallerian säger att de trots allt klarat sig ganska bra, trots pandemin.

– Trots tuffa tider så har vi genomfört flertalet framgångsrika uthyrningar under året, bla till Brillo Pizza, Brödernas och Normal, säger Sandra Perslund, centrumchef på Citycon.

Besöksflödena ligger fortfarande lägre än 2019 men det går åt rätt håll menar Sarah Perslund, eftersom allt fler blir vaccinerade.

– Vi tror i likhet med Folkhälsomyndigheten att vi kommer se en normalisering från och med september när restriktionerna förhoppningsvis är helt borta.

Text och bild: Deisya Hermansyah och Shadi Ghoreishi

✅  Prenumerera på Bättre stadsdels nyhetsbrev? Det gör du här

Publicerad 18:00, 22 maj 2021

Deisya Hermansyah

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Färgfabriken: Symbiosis – en mångfacetterad utställning och plats för möten, workshops och samtal

    2021/11/06kl.09:36 - 2022/01/24kl.17:00
  2. Älvsjö scoutkårs julmarknad 2021

    27 november kl.10:00 - 15:00
  3. Konstfacks Julmarknad 2021

    27 november kl.10:00 - 17:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: