Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

liljeholmskajen

Kronofogden: Underbar Brygga ska flyttas

Den flytande restaurangen Underbar Brygga i Liljeholmskajen ska flyttas från platsen i viken. Det har nu Kronofogdemyndigheten beslutet.

Beslutet har kommit efter att markägaren Stockholms stad via exploateringskontoret kontaktat Kronofogden i ett så kallat handräckningsärende yrkat att Underbar på Liljeholmen ska avlägsna sin flytande restaurang från sökandens fastighet Stockholm Årsta 1:1.

LÄS ÄVEN: Krönika: I väntan på islossning

I Kronofogdens handlingar kan man läsa:

“Sökanden har till grund för sin talan anfört i huvudsak följande. Svaranden har olovligen placerat restaurangen på sökandens fastighet Stockholm Årsta 1:1. Sökanden har på inget sätt gett svaranden tillstånd till att ha restaurangen på platsen. Restaurangen har funnits på platsen sedan i slutet av oktober 2021. Innan dess var restaurangen belägen på en angränsande fastighet vilken ägs av annan än sökanden. På grund av kajrenovering som ska genomföras i samband med genomförande av den nya detaljplanen för Marievik sades upplåtelsen för restaurangen på den platsen upp. Därefter flyttade svaranden restaurangen till nuvarande plats på sökandens fastighet. Efter att sökanden fått kännedom om att restaurangen flyttats och olovligen placerats på sökandens fastighet har sökanden vid upprepade tillfällen uppmanat svaranden att flytta restaurangen. Restaurangen har trots det inte flyttats. Sökanden har åberopat karta och fotografier.

Svaranden har i huvudsak anfört följande. Svaranden vidgår att restaurangen tillfälligt förankrats på angiven plats. Svaranden har lagt ner betydande ansträngningar för att hitta en alternativ tillfällig förankringsplats. Svaranden har försökt att komma överens med sökanden om att tillfälligt få nyttja platsen mot ersättning. Dykbolag har förklarat att man för närvarande inte kan flytta restaurangen. Flyttning av restaurangen kommer att ske så snart väderleken tillåter.

LÄS ÄVEN: Restaurang på flotte totalförstörd efter brand – person misstänkt

Kronofogdemyndigheten beslut lyder: “Kronofogdemyndigheten förpliktar Underbar på Liljeholmen AB att avlägsna flytande restaurang benämnd ”Underbar Brygga”

Skälen till beslutet är:

Kronofogdemyndigheten konstaterar att det i målet är ostridigt att sökanden äger fastigheten Stockholm Årsta 1:1, att restaurangen tillhör svaranden, att det är svaranden som har placerat restaurangen på sökandens fastighet och att svaranden inte har haft inledande tillåtelse att placera restaurangen på den aktuella platsen.

Med anledning av det anförda är de enligt Kronofogdemyndighetens mening styrkt att svaranden har vidtagit en olovlig åtgärd genom att placera restaurangen på sökandens fastighet. Sökanden har således visat sin rätt till särskild handräckning och ansökan ska bifallas. Vad svaranden har anfört i övrigt föranleder inte någon annan bedömning från Kronofogdemyndighetens sida.

Kronofogden gör nu en upphandling av bortforsling samt alternativa omhändertaganden, typ återanvändning/skrotning.

När en entreprenör kan åta sig uppdraget är inte känt i dagsläget, men Kronofogden tar fram underlaget för upphandlingen redan under veckan. De vill att restaurangen flyttas så fort som möjligt.

Bättre stadsdel söker ägaren för en kommentar

Text och bild: Majk Eyre

 Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se

Publicerad 13:53, 18 mars 2022
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Gröndalsrevyn 2022: Julskandal på flygterminal

    3 december kl.15:00 - 4 december kl.18:00
  2. Julmarknad Kristalltorget i Solberga

    4 december kl.11:30 - 15:00
  3. Jul på Kajen

    17 december kl.12:00 - 18:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: