Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

fastighet

OS-guldmedaljör köper hyresfastigheter i Midsommarkransen

Publicerad 11:34, 20 augusti 2024

Östermalmsbaserade Sarak Fastigheter köper två hyresfastigheter i Midsommarkransen. Säljare är börsnoterade Heba Fastighets.

Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel här

Affären gäller två fastigheter på Nioörtsvägen och Midsommarvägen med sammanlagt 40 lägenheter på knappt 3000 kvadratmeter.

Nya fastighetsägaren Sarak Fastigheter ägs och drivs av Johan Harmenberg med son. Johan är inte bara fastighetsägare utan även tidigare professionell värjfäktare. Han är till och med en av Sveriges mest framgångsrika fäktare genom tiderna. Än så länge är han den ende svensk som tagit ett individuellt OS-guld i sporten, i Moskva 1980. Han har också två VM-guld.

Fäktaren Johan Harmenberg, olympisk mästare i fäktning i Moskva 1980.

Johan Harmenbergs tid i den absoluta världseliten blev relativt kort. Han utbildade sig istället till läkare, har disputerat och är även aktiv som fritidspolitiker i Region Stockholm för Moderaterna.

Sarak Fastigheter bildade han 2008. Bolaget sysslar med uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade bostäder. Den senaste årsredovisningen för 2023 visar att bolaget hade en anställd, omsätter 13 miljoner kronor med drygt 5 miljoner i vinst. 

Köpeskillingen för de båda fastigheterna i Midsommarkransen uppgår till 82,6 miljoner kronor och är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 110 miljoner kronor. 

 Patrik Emanuelsson är vd för säljaren Heba Fastighets AB.

– Genom att vi samtidigt säljer bostäder och köper äldreboenden ökar vi den ekonomiska effektiviteten i bolaget och behåller en stark finansiell ställning, kommenterar Patrik Emanuelsson i ett pressmeddelande. 

De båda fastigheterna inkluderar lokaler om 621 kvm samt 16 parkeringsplatser. Det totala hyresvärdet motsvarar 5,1 miljoner kronor och hyresintäkterna lika mycket.

Tillträdet planeras ske den 9 september 2024.

Bättre stadsdel söker Johan Harmenberg.

Bild: Av RIA Novosti archive, image #556150 / Boris Babanov

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl?  Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: