Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Nadine Larsson Almberg och company.

“Tanken är att kunna använda hundarna i undervisningen”

På Djurgymnasiets hundcenter får eleverna gå sin utbildning tillsammans med hundarna. Även ett populärt hunddagis bedrivs på plats.

Djurgymnasiet är en friskola i Liljeholmen grundad 2002. Eleverna på skolan läser Naturbruksprogrammet med inriktning mot djurvård.

En fem minuters bussresa bort ligger skolans egna hundcenter. Här bedrivs bland annat praktisk undervisning med hundarna och ett hunddagis. På plats finns för närvarande 35 hundar. Så sort man kliver in i lokalerna möts en av lekfulla hundögon bakom de tvådelade dörrarna.

– Det är ett helt vanligt hunddagis och vi är ett gäng utbildade instruktörer och djurvårdare som jobbar här, säger Nadine Larsson Almberg, anställd på hundcentret.

Hundcentrets Lokaler på Elektravägen 31

Hundcentrets Lokaler på Elektravägen 31

Djurgymnasiet erbjuder fyra olika profiler på studierna: djursjukvård, djurpark/sällskapsdjur, häst och hund. Hundcentret fyller en viktig funktion i utbildningen för de elever som profilerat sig på hund och djursjukvård.

– Tanken är att kunna använda hundarna i undervisningen, säger Beatrice Laurent på hundcentret.

– Det är mycket praktisk undervisning, säger Nadine. Även om det är mycket teori i första årskursen. Det kan vara allt från hur man använder koppel och selar till hundspråk och klickerträning.

Den andra och tredje årskursen är dock mer praktiska. Det kan vara allt från att träna hundsporter, heldagar att träna hundarna i personsök eller att lära eleverna att göra tricks med hundarna. Undervisningen är formad att gynna både eleverna och hundarna.

– Om det är en två timmars lektion schemalagd så lägger vi alltid in en promenad. Det blir både en paus och tillfälle att rasta hundarna, säger Nadine, som själv gick på skolan 2005.

– Några dagar efter studenten haffade de mig. Jag började som vikarie och nu jobbar jag som instruktör.

Beatrice började också med att vikariera på hundcentret. Hon har även passat på att ta hundinstruktörsutbildning medan hon jobbat. Både hon och Nadine säger att de trivs väldigt bra på jobbet.

– Vi är ett tajt gäng, säger Nadine.

Djurgymnasiet ägs av företaget Animallogos. På skolan går cirka 280 elever personalstyrkan består av 50 djurentusiaster. Utbildningen leder till att eleverna blir väl förberedda för att kunna arbeta med djur.

– Det är kul med något man tycker är intressant i gymnasiet, säger Beatrice. Det är en del som är skoltrötta och då är det skönt.

– Att de som söker till oss gör det kan bero på allt från att ha tävlat i Hund-SM till att ens mormor har en hund man gått ut med någon gång, säger Nadine.

De båda hoppas på att verksamheten kommer fortsätta som den idag gör. Det är lång väntelista för plats på hunddagiset. Det har blivit ett populärt koncept, menar Beatrice och Nadine. Vilka hundar som tas in bedöms med gruppdynamik och undervisningen i åtanke. Vem som helst kan dock ansöka om att ha sin hund på centret.

Text: Adam Holmertz

Läs mer:
Djurgymnasiet
Hundcenter
Facebook

 

Publicerad 12:52, 22 oktober 2015
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Publicerad 21:50, 3 januari 2020
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:casino utan licens
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: