Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Så agerar bastuföreningen efter stadsdelens utredning

Besvikelsen är stor i Vintervikens bastuförening efter att bastuflotte-utredningen – som stadsdelsförvaltningen gjort – blev känd i veckan. Sanna Volny från Midsommarkransen är en av styrelsemedlemmarna i den bastuföreningen.

– Vi är förstås otroligt besvikna. Stadsdelen har hela tiden låtit väldigt positiva i dialogen med oss och vi hade fått intryck att det skulle rymmas i nästa års budget. 

I utredningen skriver förvaltningen att den ser många praktiska och ekonomiska utmaningar med en flotte och gör bedömningen att ett inköp av en bastu inte är att rekommendera.

Sanna är förvånad över slutsatsen.

– Trycket på Tantobastun är enormt, när de släppt in nya medlemmar de senaste gångerna har platserna tagit slut på några minuter. 

Hon menar att om en bastu funkar på Södermalm måste den ju kunna fungera även i Vinterviken. Kostnaden kan ju också jämföras till exempel med att bygga ett nytt badhus för 600-700 miljoner kronor.

Hon berättar att föreningen har i dialog med stadsdelsnämnden talat om att bastun ska vara öppen för allmänheten flera gånger i veckan och att det ska finnas könsseparerade tider. Vem som helst kan också gå med i föreningen. Dessutom har stadsdelen redan många brukaravtal för offentlig mark.

– Så det är svårt att förstå tjänstepersonens argument. Honom har vi aldrig pratat med, vi har haft dialog med andra tjänstemän.

Föreningen har argumenterat för att den vill öka tillgängligheten och tryggheten vid Örnberget genom bastun. Dels tillgång till bastubad, dels tillgången till den nyrenoverade badbryggan i Vinterviken där man kommer att kunna bada hela året, inte bara några månader.

Tantobastun har enligt uppgift ett överskott och skulle ha råd med underhåll av bastun, men staden vill betala eftersom den äger den.  Från och med i år kommer bastuföreningen i Tanto att stå för hela underhållet.

– Jag tror inte det skulle vara problem för oss att stå för underhåll heller. 

Vad gör ni nu?
– Vi kommer att bemöta felaktigheterna i underlaget till ledamöterna i nämnden och dessutom pratas vi om att starta en namninsamling. 

Ärendet tas upp på nästa möte med stadsdelsnämnden 28 november.

Publicerad 15:31, 17 november 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: