Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:
Ethereum

Allt om Ethereum

BÖRSKOLLEN. Bitcoins efterträdare, med ett marknadsvärde på 25 miljarder dollar, är nu den näst största digitala valutan. Ethereum-blockkedjan används som den mest aktiva av alla nuvarande blockkedjor. Ethereum är ett slags digitala pengar som är tillgängliga för alla, inte bara de som har tillgång till internet. Tekniken som driver kryptovalutor som Ethereum (ETH) är känd som en “community-built” plattform, och det finns hundratals olika appar nu tillgängliga. Ethereum-plattformen är decentraliserad, öppen källkod och används för smarta kontrakt. 

Var du kan köpa Ethereum?

För att köpa Ethereum är den enklaste metoden att använda en växlingstjänst. Cryptocurrency exchange är appar eller plattformar för att använda digitala valutor. Processen med att skapa ett konto, autentisera din identitet och sätta in pengar på en kryptobörs är ganska lik att skapa ett konto, verifiera din identitet och sätta in pengar hos en börsmäklare. Om du vill göra köp- och säljorder på din börs med hjälp av din börs API kan du göra det härifrån.

Några viktiga steg för att minska risken när du köper Ethereum

Avsikten med Ethereum är att utvecklare ska använda den för att lansera nya valutor. Dessutom tillåter det dig att använda självkörande kontrakt, så kallade smarta kontrakt, som är små program som gör det möjligt för alla att skapa automatiska juridiska avtal som inte behöver en tredje part (Ett exempel på detta är ett smart kontrakt som gör automatiserade transaktionsbaserade villkoren i avtalet).

När du köper någon kryptovaluta är de vanligaste farorna prisfluktuationer, hacking, stöld och bedrägerier. Om du är villig att acceptera dessa risker kan du köp Ethereum säkert.

Bestäm hur mycket Ethereum du vill köpa

Investera allt du kan få tag på, kanske lockande när du läser historier om himmelsvärda värden. Låt oss inse det om morgondagens valuta kollapsade, vad skulle du göra?

Bitcoin-priserna stiger och faller avsevärt. Om du riskerar hela din investering rekommenderas att du behåller precis det belopp du har råd att förlora. Försök alltid att investera på lång sikt, eftersom du kommer att kunna rida ut någon nedgång på marknaden. Att förlora pengar på dina tillgångar är det sista du vill göra, så om priset på Ethereum sjunker bör du sälja dina tillgångar med förlust snarare än att tvingas göra det.

 Hitta en säker mäklare

Ethereum är nästan omöjlig att undvika i världen av kryptovalutabörser. Om du är ny på kryptovaluta, leta efter ett utbyte som tar amerikanska dollar (fiat-pengar).

En mängd olika mäklare och börser pryder vår lista över de bästa bitcoin-börserna. Robinhood-kunder får investera i kryptovaluta tillsammans med andra aktiemarknadstillgångar.

Skapa ett konto, sätt in pengar och köp ditt Ethereum

Det första du måste göra är att verifiera din identitet när du skapar ett konto. Att ladda upp en bild av ditt pass eller ID kan vanligtvis lösa problemet. Gör inte lösenordet till något enkelt eller lätt gissat eftersom hackare kommer att följa det. Använd ett starkt lösenord, aktivera tvåfaktorautentisering och skydda ditt konto till varje pris.

Därefter måste du lägga pengar på ditt konto. Överföringar från ditt bankkonto beroende på plattform och bank. Många platser tar ut en extra avgift om du betalar med kredit- eller bankkort. Olika variabler, som valutakurser, din bank och din betalningsmetod, påverkar hur lång tid det tar.

Tänk på en plånbok

Utbytet eller mäklaren där du köpte dina mynt kan behålla dem åt dig. Eftersom respektabla börser lagrar de flesta av sina tillgångar offline är det nästan omöjligt att stjäla från dem. Det finns en risk att hackare tidigare har lyckats med att hacka utbyten. Plus, till skillnad från pengar i en bank, som är relativt lätt att få tillbaka, är krypto mycket svårt att hämta. Det är av den anledningen som många krypto-entusiaster lagrar sina pengar i digitala plånböcker.

Fördelarna med att köpa Ethereum

Ethereums utvecklingssamhälle och grundare Vitalik Buterin har satt tydliga och konsekventa färdplaner för Ethereum-nätverkets projektmål. Denna entusiasm har inspirerat tillit till investerare. Ethereums decentraliserade struktur är en stor fördel, vilket ger användarna en mycket högre nivå av integritet och säkerhet än centraliserade applikationer.

Nackdelar med att köpa Ethereum

Ethereum genomgår för närvarande problem med skalning. Eftersom den fungerar som en global datorplattform (till skillnad från vissa andra kryptovalutor, som bara erbjuder en funktion), kan Ethereums multifunktionalitet leda till mer efterfrågan och därmed högre avgifter än vissa konkurrerande mynt.

Denna artikel är skriven i samarbete med Börskollen

Publicerad 07:00, 4 juli 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: