Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Bygga pool i Västerås?

POOLTIME. Bor du i Västerås och drömmer om att bygga pool? Att köpa pool kan vara både tidskrävande och svårt om man inte har tidigare erfarenhet av pooler. Det finns dock företag som erbjuder pooler i olika paket vilket underlättar hela projektet avsevärt. 

Poolens historia 

Redan under antiken fanns det pooler. Dessa var då i anknytning till badhus och dess syfte handlade mer om att tvätta sig och bada än att simma i. Det vi idag tänker på när det kommer till pooler har mer att göra med avkoppling och simning. 

Poolen var till en början en mycket amerikansk uppfinning. Rent tekniskt sätt uppkom poolen i samban med uppfinningar som armerad betong och reningssystem. På 1940-talet använde armen simbassänger i sin träning av soldater men på 1950–talet blev swimmingpoolen en statussymbol och stod för lyx och överflöd. Sin guldålder hade poolen just på 1950-talet och då främst i Kalifornien, USA eftersom klimatet där var sådant att man kunde ha en utomhusbassäng i användning året om. 

Under de senaste årtiondena har det blivit allt vanligare med pool i de nordiska länderna också, trots att poolen bara används en liten del av året. 

Bygga pool

Sugen på en Pool Västerås? Först finns det en del saker man bör bestämma. Har du till exempel funderat på hurudan pool du vill ha egentligen? Vilken form, storlek och i vilket material poolen ska vara? 

Dessutom måste man bestämma var på sin gård man vill placera poolen och då är det bra att ta i beaktande var solen stiger och går ner, och kommer det att bli skugga? Dessutom är det bra om man tar i beaktande att det verkligen finns plats för poolen och alla tillbehör i närheten. Sedan behöver man fundera på gårdens växtlighet, finns det träd eller andra växter i vägen och vad gör man då i så fall. Och vill man se eller inte se poolen från vardagsrumsfönstret? 

Man behöver också ha ett pumprum i anknytning till poolen. Detta kan inte vara för långt borta från poolen så det måste man också tänka på innan man bygger poolen. Sedan bör man även fundera på hur det ska se ut kring poolen, till exempel anläggningar av sten eller kakel och hurudan trappa man ska ha till poolen. 

Man kan antingen välja att bygga sin pool själv eller köpa ett färdigt poolpaket där även installationen ingår. Det kan låta som ett stort jobb att bygga pool men vilken väg du än väljer kommer du garanterat inte att ångra dig de varma sommardagarna när du kan söka svalka i din egen pool. 

Denna text är producerad i samarbete med Pooltime.se. Sponsrade inlägg är en del av Bättre stadsdels annonserbjudande. Inläggen produceras av Bättre stadsdels kommersiella avdelning. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@battrestadsdel.se.

Publicerad 15:23, 28 juli 2022

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Dagens fråga: Glasspriserna stiger, hur påverkar det ditt glassintag?

Rode Lennartsdotter 

– Jag gillar glass, priserna kommer inte att påverka mitt glassintag alls.

Patrik Järvstrand

– Nej, mitt glassintag kommer inte påverkas av priserna. Te och glass är det sätt för mig att koppla av på kvällarna

LÄS ÄVEN: Dagens fråga: Vad tycker du om planerna att bygga ett 24-vånings hus i Axelsberg?

Anette Bodingh

– Jag äter inte glass så ofta men när jag väl tänker köpa mig en glass så kommer priset inte att påverka mig. 

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se

Publicerad 10:11, 19 maj 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: