Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

författarpar bredängs camping

Bredäng och Bättre stadsdel i ny blodig Kepler-deckare

Publicerad 13:56, 30 september 2024

Lars Kepler släppte sin tionde deckarroman förra veckan. Handlingen startar med en blodig scen inne på campingen i Bredäng.  Förutom stadsdelen längs den röda linjen har även lokala nyhetsbyrån Bättre stadsdel en plats i handlingen i Sömngångaren.

“De kör förbi den mörka fotbollsplanen, genom industriområdet och in i Sätraskogens naturreservat. När de stannar framför campingens stålgrindar har det gått åtta minuter sen de svarade på anropet. Affären, kontoret och den thailändska restaurangen är stängda för säsongen. John och Einar lämnar tigande bilen och klättrar över grinden. De tittar på översiktskartan och hittar uppställningsplats g och börjar gå”, står det i inledningen av boken.

Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel – här

I en av husvagnarna hittar poliserna rester av en brutalt styckad människa och en ung man som ligger och sover med en avstyckad arm under kudden. 

Lars Kepler är en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, kända för sina blodiga intriger. De släppte sin debutbok, Hypnotisören, 2009 och nu återvänder de till samma tema i sin nya bok. Den unge mannen i husvagnen lider av ovanlig sorts somnambulism – sömngång -som aktiveras av mardrömmar. Ett sätt att få klarhet i vad som har hänt är att anlita en hypnotisör.

I boken förekommer rollkaraktären Agneta Nkomo.

”Agneta Nkomo är trettiosju år, jobbar som frilansande kulturjournalist, skriver frilansrecensioner för Svenska Dagbladet, reportage för den lokala nyhetsbyrån Bättre Stadsdel och gör research för en stor podd om verkliga brott.”

På bokmässan i Göteborg i helgen stod paret Alexandra och Alexander Ahndoril för en av de längsta signeringsköerna. Bättre stadsdels utsända reporter frågade hur det kommer sig att journalisten i den nya deckaren skriver för just Bättre stadsdel.

– Vi känner till och numera följer vi också Bättre stadsdel. Det kändes roligt att kunna lyfta fram en lokal aktör på mediemarknaden och inte bara stora medier, säger paret Ahndoril.

Lars Kepler är Bokförlaget Bonniers stora kassako. Enligt förlaget har författarparets böcker sålt i 17 miljoner exemplar i fler än 60 länder på fler än 170 marknader och finns översatta till 40 språk. Båda författarna tjänar var för sig mer än sex miljoner varje år och ligger på andra och tredje plats för de bäst betalda deckarförfattarna i Sverige, enligt en lista publicerad av Aftonbladet.

Mats Falck är chefredaktör på Bättre stadsdel.

Hur känns det att tidningen har blivit omnämnd i en storsäljande deckare?
– Fantastiskt kul att en av rollkaraktärerna i boken skriver för lokala Bättre stadsdel. Det visar att författarnas researcharbete är väl genomfört. Det finns en ambition att skapa trovärdiga berättelser. Jag ser fram emot att läsa boken.

Text och bild: Ylva Carlsson

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös och Skärholmens bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: