Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

övervakningskameror och en polis

Klart: Polisen sätter upp fler övervakningskameror i Skärholmen

Publicerad 16:55, 14 november 2024

Nu ska ytterligare fyrtio nya övervakningskameror monteras upp för att öka tryggheten i Stockholm, bland annat i Skärholmen.

Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel – här

Allt som fångas upp av de nya kamerorna kommer att övervakas dygnet runt för att polisen ska kunna ingripa snabbt om något misstänkt inträffar.

– Ser vi något som avviker kan ledningscentralen direkt skicka ut poliser som kontrollerar platsen och i bästa fall kan förhindra brott, säger Mattias Andersson, regionpolischef i Stockholm.

Det handlar till att börja med om 40 nya kamerapositioner i bland annat Skärholmen, Akalla och Bagarmossen, en satsning från polisen i region Stockholm i samarbete med Stockholms stad.

– Målet är att sätta upp cirka 40 kameror i Stockholms stad under hösten 2024 och därefter är det vår förhoppning att kunna sätta upp ytterligare ett 40-tal kameror under 2025, säger Mattias Andersson.

Sedan år 2023 klassificeras områdena Älvsjö/Solberga och Östberga inte längre som utsatta områden och fem öppna drogscener i staden har försvunnit från listan. 

Brottsförebyggande rådet konstaterar en minskad risk för rån, misshandel och sexualbrott som följd av kamerabevakning. I många ärenden har bevisning i form av material från kamerabevakning haft en avgörande betydelse för fällande domar.

I Stockholms stads och polisens samverkan står staden för infrastruktur medan Polismyndigheten ansvarar för bevakningskameror och teknik.

Kajsa Loord, kommunikationschef för (S) i Stockholms stadshus.

Var ska kamerorna sättas upp?
– Kamerorna kommer att finnas på platser som Polismyndigheten har prioriterat och som sammanfaller med Stockholms stads lägesbild över brottsligheten inom staden. Det kan vara platser där många människor rör sig på en liten yta eller områden som har en problembild. Det avgör polisen, bland annat utifrån brottsstatistik, säger Kajsa Loord, kommunikationschef.

På bilden: Mattias Andersson, regionpolischef i Stockholm

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Vill du skriva en debattartikel eller en insändare? Eller en krönika? Gör det. Mejla:  redaktionen@battrestadsdel.se

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:alla-casinon-2020
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: