Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

zandra svens fast

“Om man ska lyckas måste man älska det man gör”

SPONSRAD AV SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING. Hur blir man en bra mäklare? Zandra Karlsson vet. Sommaren 2014 började hon jobba i Aspudden som ny i branschen och nu har hon redan hunnit sälja cirka 150 bostäder – och vunnit pris som bästa mäklare.

Efter en treårig utbildning på KTH började hon på Svensk Fastighetsförmedling i Aspudden och vid årsskiftet flyttade hon till företagets kontor i Liljeholmen.

Innan hon sadlade om till mäklare hann hon prova på många olika yrken.
– Det är viktigt att våga byta arbete om man inte känner någon glädje i det man gör längre. Man spenderar otroligt mycket tid på sitt jobb så det gäller att trivas, säger Zandra Karlsson och fortsätter:

– Jag älskar att träffa människor och höra deras personliga berättelser. Självklart rörande bostaden de ska sälja men även spännande livserfarenheter de gärna vill dela med sig om som många gånger kan berika min vardag det lilla extra.

Hon är uppvuxen i Östersund och Borlänge så när hon får höra historier om grannar och händelser i området känns det lite som ”hemma”.

– Varje område har sin egen ”Ove” (reds anm. syftar till filmen och boken ”En man som heter Ove”), oavsett om det är i huvudstaden eller ute på landet, säger Zandra.

m

Nyfikenheten och att vilja lära sig och samla erfarenhet har alltid funnits där men även det sociala nätverkandet – både på fritiden, i branschen och med kollegorna är viktigt.
– Jag har alltid varit en driven människa och även om det lugnat sig något med tid och mognad är detta fortfarande en av mina starkaste egenskaper. Mitt engagemang i arbetet har gjort att jag väldigt ofta gör mer än vad jag måste.

Hon tror att det är därför det har gått så bra; några genvägar funkar inte utan det gäller att vara genuint engagerad i det man gör.

– En del kanske har en romantiserad bild av hur det är att vara mäklare, men det är ett hårt arbete och det måste man vara beredd på, speciellt i början av karriären.

Zandra försöker dock ha lördagar som sin ‘heliga dag’ där hon inte jobbar om hon verkligen inte måste.
– Men det är svårt att säga nej ibland när det är ett så pass roligt arbete som det är, fyller hon i.

Varje år delar Svensk Fastighetsförmedling ut pris till medarbetare och bobutiker som utmärkt sig extra under det gångna året. Zandra Karlsson blev årets fastighetsmäklar-rookie. På ett stort evenemang på Waterfront Congress Centre, inför närmare 800 kollegor fick hon kliva upp på scenen och ta emot utmärkelsen vars syfte är att lyfta fram unga medarbetare i kedjan som utfört extraordinära insatser med hög kvalitet. Priset bestod av ett diplom, en medalj och ett symboliskt stipendium.
– Det är äran som är det största priset, säger Zandra. Vi var runt tio-femton nominerade som alla är otroligt duktiga kollegor från hela Sverige så det är väldigt roligt och ärofyllt att jag fick vinna detta pris. När nomineringen för vinnaren lästes upp trodde jag in i det sista att det var någon annan som skulle ta hem det. Det här är ett pris jag tror många nya mäklare drömmer om.

Vad är nästa stora mål?
– Jag har betat av mycket jag velat göra och uppnå. Just nu känner jag mer för att förvalta den grund jag arbetat hårt med och utveckla och balansera den för att detta ska bli ett arbete att trivas med länge. Men det är klart, tävlingsdjävulen inom mig kommer snart hitta på nya mål och drömmar att sträva efter.

Målmedvetenhet, struktur och att våga lita på magkänslan är några av de tips Zandra delar med sig av för att lyckas på jobbet.
– Om man ska lyckas i det långa loppet måste man älska det man gör, säger hon.

zandra svensk fast

Zandras tips för att lyckas i mäklarbranschen:
1. Lägg mycket tid och fokus på ditt första år så att du har en stadig grund att stå på och kunna bygga vidare på i karriären. Det är lite som att starta eget företag, man behöver gå in helhjärtat för att lyckas tror jag.
2. Var målmedveten och ha både små och stora mål att sträva mot.
3. Var engagerad. Vissa dagar är det lättare och vissa svårare, ibland får man helt enkelt lov att bita ihop och köra ändå. Detta är ett socialt yrke och därför är det väldigt viktigt att närvara och upprätthålla kontakter men även skapa nya vid bransch- och företagsträffar. Att ha ett bra samarbete med andra kollegor i branschen och inom Svensk Fastighetsförmedling är viktigt för att dels kunna samarbeta och vägleda kunderna till andra områden, så dom får en bra kontakt, men även för att kunna utbyta erfarenheter, ta hjälp och lära från hur man gör i andra områden för att i slutänden få det bästa resultatet ut mot kund i det område man arbetar i.
4. Ha struktur i arbetet. Det gör att arbetet blir tydligt och enklare att hålla koll på när det blir många bollar i luften på samma gång.
5. Våga vara ärlig och gå på din magkänsla. Inte bara mot kunder utan även mot dina kollegor och dig själv.

Under 2015 uppgick värdet av de bostäder Svensk fastighetsförmedling förmedlade till 65 miljarder kronor, en ökning med 11 miljarder jämfört med 2014. Sedan augusti 2015 har Svensk Fastighetsförmedling en egen mäklarutbildning i samarbete med Högskolan i Gävle. Varje utbildningstillfälle har plats för 35 studenter och ska enligt plan starta januari och augusti varje år och i dagsläget är två årskullar aktiva.

Text och foto: Erica Gilbertson

Detta är en sponsrad artikel från Svensk FastighetsförmedlingFler sponsrade artiklar finns här

Publicerad 11:24, 3 mars 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Publicerad 21:50, 3 januari 2020
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:casino utan licens
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: