Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Covidläget just nu: Sjukvårdsbehovet fortsätter minska – höjd beredskap

Behovet av sjukvård för behandling av covid-19 fortsätter att minska. 2304 nya fall av covid-19 har konstaterats under perioden 12 januari till och med 14 januari. Totalt vårdas 570 personer för covid-19 vid något av regionens sjukhus, det är 77 färre än i senaste lägesrapporten den 12 januari. 44 ytterligare avlidna har rapporterats sedan 12 januari.

Det visar senaste statistiken från Region Stockholm.

– Vi fortsätter att hoppas på det bästa men förbereder oss på det värsta. Det är två skäl till detta. Dels följer det här ett mönster som vi brukar se med säsongsinfluensan där smittan minskar över jul- och nyårshelgerna för att därefter sätta fart igen. Dels har vi internationella erfarenheter under hösten som visar att flera länder upplevt nedgångar som förbytts i uppgångar igen, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Sedan den 14 december är beredskapsläget för den regionala särskilda sjukvårdsledningen (RSSL) höjt till förstärkningsläge. 

– Samtliga länets akutsjukhus arbetar i förhöjt beredskapsläge och har en mycket ansträngd situation.

Planerad vård som kan vänta utan större medicinska risker och som frigör resurser för den akuta och nödvändiga vården är pausad. Förstärkningar har också skett inom bland annat den geriatriska vården. Allt med målet att ge medarbetare inom akutsjukvården rimlig tid för återhämtning samtidigt som den som behöver akut och nödvändig sjukvård ska få bra vård.

LÄS ÄVEN: Covid: Kurvorna pekar uppåt igen – fullt på intensivvården

Av de 2304 nya fallen av covid-19 är 66 är provtagna på ett särskilt boende för äldre. Sedan pandemins början har 130 531 fall av covid-19 konstaterats i länet.

Vad gäller muterat covid-19 virus har Region Stockholm hittills identifierat totalt 17. Resande från Storbritannien och Sydafrika rekommenderas isolering och provtagning.

Av de 570 patienter med konstaterad covid-19 som vårdas är 80 i intensivvård (+3), 335 på akutsjukhus (-63), 156 i geriatrisk vård utanför akutsjukhus (-17). Som mest vårdades 1100 personer i någon form av sjukhusvård (april 2020).

Av de ytterligare 44 avlidna med covid-19 sedan 12 januari är 22 provtagna på ett särskilt boende för äldre. Sedan pandemins början har 3 472 personer med bekräftad covid-19 avlidit. Av dessa är det 1483 personer som är provtagna på ett särskilt boende för äldre, står det i rapporten

Publicerad 17:48, 15 januari 2021

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Det är i slutet av september och det är sommartemperaturer.
Hur utnyttjar du det fina sensommarvädret som är nu?

Martina, bosatt vid Liljeholmskajen:
– Jag ska vara ute och gå. Jag har en dotter och vi ska besöka några parker. Och hänga vid båtklubben!
Cecilia, bosatt på Södermalm:
– Idag ska jag ta en promenad med min kompis, som precis har fått en bebis. Och så ska jag ut i skogen och
plocka svamp också!
Kurt, bosatt vid Trekanten:
– Jag sitter här. Min kvinna är där borta någonstans. Vi promenerar alltså.
Helene, bosatt i Årsta:
– Vad ska jag säga, jag gör egentligen ingenting särskilt annat än vad jag brukar. Men jag är kanske ute lite mer och går och så.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 13:57, 22 september 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: