Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Covidläget just nu: Sjukvårdsbehovet fortsätter minska – höjd beredskap

Publicerad 17:48, 15 januari 2021

Behovet av sjukvård för behandling av covid-19 fortsätter att minska. 2304 nya fall av covid-19 har konstaterats under perioden 12 januari till och med 14 januari. Totalt vårdas 570 personer för covid-19 vid något av regionens sjukhus, det är 77 färre än i senaste lägesrapporten den 12 januari. 44 ytterligare avlidna har rapporterats sedan 12 januari.

Det visar senaste statistiken från Region Stockholm.

– Vi fortsätter att hoppas på det bästa men förbereder oss på det värsta. Det är två skäl till detta. Dels följer det här ett mönster som vi brukar se med säsongsinfluensan där smittan minskar över jul- och nyårshelgerna för att därefter sätta fart igen. Dels har vi internationella erfarenheter under hösten som visar att flera länder upplevt nedgångar som förbytts i uppgångar igen, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Sedan den 14 december är beredskapsläget för den regionala särskilda sjukvårdsledningen (RSSL) höjt till förstärkningsläge. 

– Samtliga länets akutsjukhus arbetar i förhöjt beredskapsläge och har en mycket ansträngd situation.

Planerad vård som kan vänta utan större medicinska risker och som frigör resurser för den akuta och nödvändiga vården är pausad. Förstärkningar har också skett inom bland annat den geriatriska vården. Allt med målet att ge medarbetare inom akutsjukvården rimlig tid för återhämtning samtidigt som den som behöver akut och nödvändig sjukvård ska få bra vård.

LÄS ÄVEN: Covid: Kurvorna pekar uppåt igen – fullt på intensivvården

Av de 2304 nya fallen av covid-19 är 66 är provtagna på ett särskilt boende för äldre. Sedan pandemins början har 130 531 fall av covid-19 konstaterats i länet.

Vad gäller muterat covid-19 virus har Region Stockholm hittills identifierat totalt 17. Resande från Storbritannien och Sydafrika rekommenderas isolering och provtagning.

Av de 570 patienter med konstaterad covid-19 som vårdas är 80 i intensivvård (+3), 335 på akutsjukhus (-63), 156 i geriatrisk vård utanför akutsjukhus (-17). Som mest vårdades 1100 personer i någon form av sjukhusvård (april 2020).

Av de ytterligare 44 avlidna med covid-19 sedan 12 januari är 22 provtagna på ett särskilt boende för äldre. Sedan pandemins början har 3 472 personer med bekräftad covid-19 avlidit. Av dessa är det 1483 personer som är provtagna på ett särskilt boende för äldre, står det i rapporten

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: