Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Idrottsrörelsen hoppas på nya rekommendationer – även för äldre ungdomar

Idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare ska öppna igen. Detta gäller för aktiviteter såväl inomhus som utomhus.

Det skriver kulturdepartementet i ett pressmeddelande som nu alltså justerar rekommendationerna om att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner eller kommuner stängda.

Besked tas emot med öppna armar av idrottsrörelsen.

– Det är glädjande att idrottsminister Amanda Lind visar hur viktig idrotten är för fysisk aktivitet, gemenskap och för att må bra vilket ligger helt i linje med vad vi också framfört under lång tid, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Beslutet innebär att offentliga aktörer bör återuppta verksamheterna för barn och unga födda 2005 och senare. Sådana aktiviteter, såsom kulturskola, öppen fritidsverksamhet och aktiviteter inom föreningslivet, som kan genomföras utan ökad risk för smittspridning, bör fortgå i så stor utsträckning som möjligt om föreskrifterna och allmänna råd kan följas, skriver kulturdeptrtementet i ett pressmeddelande.

– Det är med lättat hjärta jag kan säga till våra hundratusentals ideella ledare att det är dags att samla träningsgrupper och lag för att ge glädje, gemenskap och idrottsträning igen, säger Björn Eriksson och fortsätter:

– Vi får ta små steg i takt med att läget i smittspridningen och läget i samhället förbättras. Jag hoppas att vi snart kan få större möjligheter att samla äldre ungdomar och vuxna igen, säger Björn Eriksson.

LÄS ÄVEN: Idrott tillåts igen – utan publik

Restriktionerna om stängda kommunala inomhusanläggningar förlängs till den 7 februari – men undantag gäller för de födda 2005 och senare. Personer födda 2004 och tidigare ska fortsatt undvika att träna i större grupper och om möjligt träna utomhus. För idrottsföreningar, idrottsledare och varje enskild aktiv gäller som tidigare att följa pandemilagen och Folkhälsomyndighetens nationella allmänna råd.

Bild: Bildbyrån

Publicerad 09:49, 21 januari 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: