Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: Dessa åtgärder krävs för att rädda Älvsjös ekonomi

DEBATT. Sedan vi tog över styret har Älvsjö fortsatt att utvecklas positivt. Vi har genomfört trygghetsåtgärder och påbörjat att utreda en mötesplats. Delaktigheten har stärkts genom flera medborgardialoger och förbättrad information till Älvsjöborna.

Förskolor går mot målet att ha en klimatsmartare verksamhet. Investeringar i grönområden, nya utegym och ett nytt bad vid Långsjön är beslutade. Måltiderna och kvaliteten inom äldrevården har stärkts, samtidigt som flera nya förskolor har öppnats. Dessa exempel är steg för oss i den grönblå majoriteten att utveckla Älvsjö till en trygg stadsdel. I delårsbokslutet visar det sig att stadsdelen spår ett underskott på grund av för höga kostnader på cirka 1,6 procent (12,7 miljoner kronor). Vi förstår att det kan väcka oro och frågor om hur verksamheterna kommer att påverkas. 

I den grönblå majoriteten ser vi allvarligt på situationen. Det kommer att krävas politiskt ansvarstagande för att hantera ekonomin på ett bra sätt. Och det kommer krävas åtgärder för att säkra Älvsjös välfärd på sikt.

Medarbetarna inom stadsdelens verksamheter gör ett mycket viktigt och gott arbete. Vi stödjer de anpassningar som förvaltningen har startat för att få ekonomin i balans. Det innebär bland annat att rekryteringar och ombyggnationer prövas.  Material och sådant som krävs för det dagliga arbetet ska finnas och vikarier tas in, om så behövs för verksamheten. 

Budgetanpassningarna ska i huvudsak vara administrativa och strukturella. Vår ambition är att Älvsjös omsorgstagare inte ska drabbas negativt. Åtgärder som förvaltningen genomför ska skapa en stabil ekonomisk situation med bibehållen kvalitet. 

Långsiktigt arbete med en mötesplats i Älvsjö, trygghet, äldreomsorg, förskola samt klimat- och miljöåtgärder ligger fast. 

Vi gruppledare i den grönblå majoriteten är själva boende i Älvsjö. Vi är fyllda med energi att ta oss an de kommande åren med olika utmaningar för att utveckla ett fantastiskt och växande Älvsjö. 

För den grönblåa majoriteten i Älvsjö,
Johan Nilsson (M)
Pernilla Enebrink (L)
Holger von Fircks (MP)
Evy Kjellberg (C)
Lolita Johnsen (KD)

Publicerad 22:11, 25 september 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: