Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

DEBATT: Vilka konsekvenser får underskotten i Solbergaskolan och Herrängens skola?

DEBATT. I utbildningsnämndens budgetuppföljning  för första tertialet i år uppvisas stora underskott. Detta efter att den socialdemokratiskt ledda majoriteten har gjort den lägsta skolsatsningen på tolv år. De röda siffrorna visar ett sammanlagt underskott på över 121 miljoner kronor i Stockholms utbildningsbudget. I Älvsjö gäller det bland andra Herrängens Skola och Solbergaskolan som vardera redovisar underskott med nästan 1,5 miljoner kronor.

Den S-ledda majoriteten har ingen kontroll över kostnaderna. De lovade att satsa på skolan, istället blev det underskott och besparingshot.

Det står i bjärt kontrast till den politik Moderaterna vill föra. För oss är utbildning en prioriterad fråga. I vår budget har vi räknat med ökade lönekostnader och utgått från schablonhöjningar (ökning av skolpengen) som är realistiska. Vi satsar dubbelt så mycket på skolan och hade därför klarat att ha en budget i balans.

Siffrorna visar svart på vitt hur Socialdemokraterna i Stockholms stad sviker skolan. Med den lägsta skolsatsningen på tolv år blir resultatet underskott och en pressad situation för skolorna. Stockholm behöver mer än någonsin ett starkare ledarskap och en tydligare ekonomisk plan för en ljusare och säkrare framtid.

Mina funderingar i nuläget är vad dessa underskott får för konsekvenser för Solbergaskolan och Herrängens skola. Det torde vara naivt att tro att ett underskott på nästan 1,5 miljon (per skola) inte går ut över barn och lärare.

Är det skolhälsovården, barn med särskilda behov, vikarier eller nya läromedel som får stryka på foten i Älvsjö under det resterande året? Älvsjöföräldrar bör ställa frågor och avkräva svar från den politiska majoriteten – varför ska Älvsjös skolor spara pengar när skatten har höjts i syfte att skjuta till pengar till skolan?

Johan Nilsson (M), vice ordförande Älvsjö Stadsdelsnämnd och ersättare i utbildningsnämnden

Publicerad 16:23, 18 maj 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: