Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Förslag: Så här kan vi bygga ett kulturhus i Älvsjö

Detta är mitt medborgarförslag om ett KULTURHUS i Älvsjö

DEBATT. Jag tycker det är en utmärkt idé att komplettera reseutbud och kommersiellt utbud med en arena för kultur, lokala medborgare och lokalt föreningsliv. Det är då viktigt att det är ett långsiktigt åtagande från staden att engagera sig i detta ihop med lokala partners av olika slag – och att partierna därför enas över blockgränserna så det inte omgående blir en prestige- och budgetfråga efter ev politiskt skifte i framtiden. Några konkreta delförslag:

1. Vi behöver några starka aktörer från civilsamhället som basresurser – som inte har avsikten att själva dominera utan bidra till verksamheten. Ett eller ett par studieförbund och det dynamiska Nya Rågsveds Folket Hus kan vara exempel på detta (utan att jag plussar för ngn politisk plattform i övrigt).


2. Därutöver behöver vi förankring i det småskaliga lokala civilsamhället – föreningar av alla slag, bostadsrättsföreningar och nätverk av medborgare – många finns i sociala medier.

3. Det lokala näringslivet. De behöver själva tillgång till lokaler då och då precis som föreningarna. För egen del är jag engagerad i Coop Älvsjö som ägarombud och skulle kunna diskutera med den lokala ledningen för butiken och med Konsumentföreningen i Stockholm om de vill engagera sig och även söka dra med övrigt lokalt näringsliv till en insats.

4. Om det startas ngn form av mötescafé i lokalen skulle denna kunna drivas av en kärna proffs kombinerat med personer som behöver arbetsträning in mot arbetsmarknaden – t.ex. som ett socialt arbetskooperativ. Jag sitter själv i styrelsen för ett sådant företag “Bönorna i Handen” och det fungerar utmärkt.


5. En referensgrupp av lokala kulturproducenter och kulturpersonligheter skulle kunna vara en idégenerator och kontaktyta både inåt och utåt. En samverkan med frilanskooperativet SMART är en ide!

6. Ledningen för vårt lokala kulturhus skulle kunna bestå av representanter för de fem grupperna ovan ihop med kommunen – totalt sex personer.

Jan Forslund

Hur ser ditt kulturhus i Älvsjö ut? Stadsdelsförvaltningen i Älvsjö undersöker just nu möjligheterna att skapa en mötesplats för gemensamma aktiviteter i stadsdelen. Du kan skicka in ett eller flera förslag till stadsdelsförvaltningen fram till och med den 23 juni här

Publicerad 22:04, 22 juni 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Ny utställning på Färgfabriken: Beckers konstnärsstipendium 2021 till Youngjae Lih

    13 mars kl.11:00 - 30 maj kl.17:00
  2. Färgfabriken: Utställningen Jävla kritiker!

    13 mars kl.11:00 - 16 maj kl.17:00
  3. Liljeholmskajens Fototävling Årets bild 2021

    31 mars kl.08:00 - 30 april kl.23:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: