Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: Låt inte brottsligheten ta över i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö

DEBATT. Under första halvåret 2018 ökade andelen rån, inklusive grova rån, med 43 procent i Hägersten-Liljeholmen. Under samma period ökade bostadsinbrotten med 44 procent i Älvsjö. Detta enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, BRÅ.

Vi vet idag inte om det är tillfälliga avvikelser eller om det är trendbrott. Men det är djupt oroande. Likaså har det nyligen skett en skjutning, mitt på ljusa dagen, i Nybohov och det har eldats bilar på natten i Skärholmen.

Våra södra förorter, som de vi tycker om att bo och vistas i, brukar vara trygga och säkra. Och så vill vi också ha det! Det är dags för politiken att sätta ner foten och vidta kraftfulla åtgärder mot kriminaliteten. Låt inte brottsligheten få fotfäste och ta över!

Kommunen måste arbeta mer med både förebyggande arbete och med ordning och reda i det offentliga rummet. En del i det förebyggande arbetet är att etablera sociala insatsgrupper som kan hjälpa unga ur kriminalitet, och att ha ett bra samarbete med såväl civilsamhället som med företagare, SL och Polisen.

Och att kommunen med sina samarbetspartners kan stötta upp där Polisen idag inte har resurser. Genom mer övervakning och kommunala ordningsvakter.

När jag i kommunfullmäktige har lyft frågan om ökad kriminalitet och brottslighet har jag fått luddiga svar att tryggheten är viktig, men utan att några åtgärder har presenterats. Jag har också anklagats för att exempelvis måla upp dystrare bild än nödvändigt.

Om nu är jag där igen. Jag råkar nämligen vara bekymrad över utvecklingen och de rödgrönas tämligen svala intresse att på riktigt göra något åt brottsligheten. Visserligen har det nu under valåret anställts åtta ordningsvakter – som ska delas mellan alla stadsdelar i hela Stockholm – men det räcker inte! Åtta ordningsvakter i en så stor stad som Stockholm är en droppe i havet.

Vi har inte råd att vänta och hoppas på bättre tider. Det brottsbekämpande arbetet måste ta en rivstart nu! Moderaterna har i sitt budgetförslag för 2018 avsatt 145 miljoner kronor mer än de rödgröna på trygghetsåtgärder. Det är först när viljan finns som vi kommer att se en förändring!

Johan Nilsson (M), ledamot Kommunfullmäktige, Älvsjöbo

Publicerad 10:23, 16 augusti 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Ny utställning på Färgfabriken: Beckers konstnärsstipendium 2021 till Youngjae Lih

    13 mars kl.11:00 - 30 maj kl.17:00
  2. Färgfabriken: Utställningen Jävla kritiker!

    13 mars kl.11:00 - 16 maj kl.17:00
  3. Liljeholmskajens Fototävling Årets bild 2021

    31 mars kl.08:00 - 30 april kl.23:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: