Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: Mer samarbeten behövs för att komma åt de kriminella

DEBATT. Tyvärr bidrar den blågröna majoriteten (M,L,C,KD,MP) och oppositionen (S,V,FI)  med förslag på lösningar för till exempel oro, våldsbrott, skjutningar och personrån som förts fram år efter år. Är det inte dags för en nationell samling snart? 

Trots en minskad oro för brott i stadsdelen så återkommer hårdare straff, fler ordningsvakter,  mer repressiva åtgärder mot förebyggande förslag, samverkan skola-socialtjänst med flera från var sitt dike. 

LÄS ÄVEN:Västertorpsbor trakasseras av gäng – stadsdelen ökar insatsen

Nu förs denna debatt i Bättre stadsdel mellan partierna i SDN Hägersten-Älvsjö. Moderaterna säger ”vi är stolta men inte nöjda”. Stadsdelens trygghetssamordnare säger att de fått igång en fungerande samverkan. Och att stadsdelen tagit in en extern resurs – med uppdrag att samverka med närings- och föreningslivet i stadsdelen. 

LÄS ÄVEN: Debatt: M: Det behövs krafttag för tryggheten i Söderort

Det civila samhället är en resurs. Och att det kommer en lokal handlingsplan i slutet av september. Men ingenting om hur sekretessen ska se ut mellan verksamheterna. Det måste ske en förändring, där sekretessen kan luckras upphov. Det måste till en lagändring. 

LÄSÄVEN: Debatt: S: Här är våra 8 förslag för minska grogrunden för kriminalitet

Stadens trygghetsmätning 2020 visar på en minskad oro för brott. 17 857 personer i åldrarna 16-79 år har svarat. Hägersten-Älvsjö har en ”Låg eller ej statistisk signifikant förändring från föregående mätning”.

Fackförbundet Vision som organiserar socionomer, socialchefer inom socialtjänster rapporterar om bristande resurser, trots statens satsningar ”för ökad social rättvisa”:

-Fyra av tio (42%) har svårt att ge rätt insatser. Tre av tio (28%) har svårt att följa socialtjänstlagen. Sex av tio (59%) uppger svårigheter att arbeta uppsökande och förebyggande. 

Trots att regeringen avsätter 250 miljoner kronor 2021, ”för ökad social rättvisa” och totalt en miljard kr för 2021-24 till vissa kommuner. Och trots att Regeringen avsätter dessa miljoner till ”socioekonomiskt utsatta områden”, så ser verkligheten ut så här:

-Novus mäter väljarnas viktigaste frågor, den senaste mätningen gav detta resultat: 1. Sjukvård (56%), 2.Lag och ordning (55%), 3.Invandring och integration (53%).

LÄS ÄVEN:LÄS ÄVEN: Debatt: L: Ingen ska dra sig för en kvällspromenad i höstmörkret

Jag kan förstå om Moderaterna “…är stolta, men inte nöjda.” Alla partier borde ta till sig av Visions rapport, och prioritera efter där behoven är störst. Men samtidigt vara hård mot de hårda/kriminella. En procent ska inte få förstöra för de övriga 99 procenten.

Bengt Sundell (V), Aspudden

Publicerad 14:26, 22 september 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: