Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: L: Ingen ska dra sig för en kvällspromenad i höstmörkret

DEBATT. Nyligen presenterades Stockholms stads stora trygghetsmätning. Trygghet är grunden för ett liv i frihet. Min ambition för tryggheten i Hägersten-Älvsjö är att ingen ska behöva oroa sig för bostadsinbrott, ingen ska dra sig för en kvällspromenad trots att höstmörkret lagt sig och ingen ska känna behov av att undvika platser i stadsdelen på grund av obehag. Från stadsdelens sida ser vi idag att det finns ungdomsgäng som skapar oro och frustration.

LÄS ÄVEN:Västertorpsbor trakasseras av gäng – stadsdelen ökar insatsen

Vi har ett gemensamt ansvar att skapa en trygg stadsmiljö och därför arbetar stadsdelen intensivt med trygghetsskapande insatser. Detta görs genom vår säkerhetsstrateg, fältassistenter och socialsekreterare från förvaltningen. I samarbete med polis, ordningvakter, MTR, SL nattvandrare, företagarföreningen och centrumägare arbetar de för att förbygga brott och förbättra tryggheten.

LÄS ÄVEN: Debatt: M: Det behövs krafttag för tryggheten i Söderort

I vår samverkan så har förvaltningen tagit in en extern resurs med uppdrag att ytterligare utveckla samverkan med närings- och föreningslivet i stadsdelsområdet. Ett levande närings- och föreningsliv är avgörande för tryggheten i vår stadsdel, men det är också avgörande att de fredas från brott och otrygghet.

LÄS ÄVEN: Debatt: V: Dessa åtgärder behövs för motverka ökad social oro och ungdomskriminalitet

Mycket av den problematik som beskrivs handlar om ungdomar som stör ordningen och skapar otrygghet. För att utveckla arbetet på individ- och övergripande nivå så har Hägersten-Älvsjö tagit fram en lokal handlingsplan i enlighet med Stockholms stads strategi för att minska risken för att barn och unga dras in i kriminalitet.

Det finns otrolig mycket engagemang bland boende och civilsamhälle. Tillsammans kommer vi bidra till tryggheten i vår stadsdel. Frågan är högt prioriterad för oss grönblåpolitiker i stadsdelsnämnden.

Abit Dundar (L), ordförande Hägersten-Älvsjö stadsdelsnämnd

Publicerad 08:38, 17 september 2020

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: