Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

DEBATT: “Stoppa nedskärningarna i Hägersten-Liljeholmen”

DEBATT. Förra veckan fick jag flera samtal och mejl från ungdomar i Fruängen. De hade fått höra att deras fritidsgård skulle läggas ner. Fritidsgården i Fruängen har alltid fungerat bra och personalen är engagerad i verksamheten. Nu har Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet återkommunaliserat gården. I sommar tas fritidsgården över av stadsdelen. Det var då fick ungdomarna att höra att deras fritidsgård kanske inte kommer att finnas kvar. De får inte något klart besked. Personalen vet heller inte vad som gäller. 

Vi politiker har inte heller fått någon information om vad som pågår. Tidigare har man tagit över fritidsgården i Telefonplan med hänvisning till att gården haft få besökare och att man skulle komma med ett förslag om framtiden.

Under valrörelsen lovade de rödgröna partierna i stadsdelsnämnden olika satsningar och förbättringar inom stadsdelens verksamheter. Men den nya majoriteten har i själva verket lett till nedskärningar och smygbesparingar.

Under 2015 gjorde man nedskärningar med 2 procent inom socialtjänst och funktionshinder, missbruk, socialpsykiatri och äldreomsorgen. Barngrupperna i vissa förskolor har blivit större.

Enligt revisorerna har 92 % av de äldre  2015 fått avslag på sina ansökningar om servicehus . I jämförelse med andra stadsdelar är avslagen i Hägersten-Liljeholmen många fler.

Den politiska majoriteten skryter med att de har gjort särskilda satsningar. Men tillåt mig citera verksamhetsberättelsen för 2016, sida 72: 

”Förstärkning av handläggning vuxen/missbruk. Hägersten-Liljeholmens andel av stadens totala budget för vuxna/missbrukare har minskat i budgetfördelningen för 2016, vilket inneburit att medlen har gått till att täcka pris- och löneökningar.

Förstärkning handläggning socialpsykiatri, har gått till att täcka pris- och löneökningar. Höjd ersättning utförare inom socialpsykiatrin, har gått till att täcka pris- och löneökningar.

Förskolans schablonökning om 2,2 % har täckt pris- och löneökning under året. Ingen satsning allas.

Höjningen av ersättningsnivåerna för hemtjänst och dagverksamhet har använts till pris- och löneökningar. Höjningen av ersättningsnivåerna för hemtjänst och dagverksamhet har använts till pris- och löneökningar. De ökade resurserna för biståndsbedömning inom hemtjänst och boende har använts till pris- och löneökningar.

Den höjda schablonen för vuxen- och barnboende, daglig verksamhet och korttidshem har använts till pris- och löneökningar. Likaså gäller för den höjda ersättningen på personlig assistans.

Satsningen för flera parklekar har inte skapat förutsättningar för någon ny parklek. Medlen har gått till att täcka pris- och löneökningar samt till att möta de ökade effektivitetskraven.” 

På punkt efter punkt ser vi att det som kallas för ”satsningar” i själva verket har varit försök att hålla näsan över vattnet. Istället för satsningar har de gångna åren inneburit nedskärningar och dåligt politiskt ledarskap för vår stadsdel. De rödgröna har lovat runt men hållit tunt.

abit dundar

Abit Dundar (L), vice ordförande stadsdelsnämnden i Hägersten -Liljeholmen 

Publicerad 22:15, 27 februari 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: