Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: Nya klimatstrategin förordar båttransport av schaktmassor

DEBATT. Hur transporter med båt av schaktmassor från avloppstunneln Bromma via Axelsberg till Henriksdal ska ske har diskuterats flera gånger på samrådsmötena som Stockholm Vatten haft med de boende i området.

Tunneln ska bli 14 kilometer lång. 4,5 meter bred och 5 meter hög och ska sprängas ut på en nivå 30-90 meter under marken.  När frågan om båttransporter av schaktmassorna har Stockholm Vatten svarat:

– Ett sådant alternativ tar väldigt mycket av strandlinjen i anspråk, några hundra meter. Man måste till exempel anlägga en hamn, vilket skulle påverka rekreationen negativt. Dessutom skulle arbetsplatsen komma väldigt nära 4H-gården.(Bättre stadsdel 8 nov. 2014

Ett annan gång kom detta svar:

 – Det är alltså en sammanvägd bedömning vi har gjort om vilka miljöeffekter blir värst. Vi har lagt samman detta med en ekonomisk bedömning”. (Bättre stadsdel 1 april 2015).

Nu är Stockholm stads ”Klimathandlingsplan 2020-23 ute på remiss. Sidan 22 har rubriken Transporter av schaktmassor och byggmaterial kan effektiviseras. Ja, hur kan transporterna effektiviseras? Jo, enligt nya handlingsplanen som ska gynna klimatet förordas just båttransporter. Så här står det i Klimathandlingsplanen:

– Transporterna består av drygt 50 procent grus, sand, sten och jord som transporteras i Stockholm, vid utbyggnaden av tunnelbanan och nya avloppstunneln mellan Åkeshov och Henriksdal skulle delar av bergsmassorna kunna transporteras ut med båt i stället för lastbil. Detta skulle kunna minska koldioxidutsläppen med 2 000 ton CO2e(koldioxid) under byggtiden. 

Hur seriöst prövat är båtalternativet för nya avloppstunneln? Hur ser kostnadskalkylen ut? Var tar schaktmassorna vägen? Exploateringsnämnden är ansvarig.

Bengt Sundell Aspudden (V), Aspudden

Publicerad 19:41, 19 januari 2020

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: