Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Förslag: Därför måste nya träd planteras i Örby slott

Publicerad 21:52, 21 mars 2022

MEDBORGARFÖRSLAG. Ta inte bort fler träd i stadsdelen Örby slott och planera nya där träd behöver tas bort. Detta som en åtgärd att minska buller och trafikstörningar och för att bevara det gröna och lummiga i området.

Trafikstörningar och buller har ökat tämligen kraftigt på de 15 åren vi bott i Örby slott. Säkert påverkas också luftkvaliteten med anledning av trafiken på de stora vägar som omger stadsdelen. Vi upplever att bullret ökat i takt med att bland annat träd, buskage och häckar rensats och tagits bort i området.

LÄS ÄVEN: Förslag: Här kan vi höja beredskapen för framtida klimatförändringar

Almsjukan och andra trädsjukdomar gör att många gamla träd behöver tas bort. Därför önskar jag att nya träd planeras där gamla träd behövt tas bort. Jag vill också att de uppväxta häckarna och buskagen inte rensas hårt eller tas bort. De dämpar bullret och skapar trivsamma gröna rum. Staden säger att de tas bort av trygghetsskäl. Jag tycker att det måste vägas mot att vi får ett alltmer trafikerad och kalt bostadsområde. Bevara den gröna frodiga stadsdelen med träd, buskage och uppväxt grönska som präglar stadsdelen Örby slott.

Medborgarförslaget är inskickat till Hägersten-Älvsjö stadsdelsnämnd

Svar från Hägersten-Älvsjös stadsdelsnämnd:
Tack för ditt förslag om träd och buskage. Vi kommer inte att ta upp det till nämnden som ett medborgarförslag, eftersom åtgärderna du beskriver kostar under ett prisbasbelopp. Däremot får nämnden ta del av ditt förslag och mitt svar till dig.

Vi är redan idag väldigt restriktiva med att ta ned träd. Det är bara träd som är sjuka eller skadade och riskerar att skada egendom eller person som tas ner. I de fall det är möjligt och rimligt så ersätts träden med nya. När det gäller buskar och häckar så behöver de ibland beskäras. Det kan vara en föryngringsbeskärning eller för att de skymmer vägar eller växer ut över gångvägar. Vårat mål är då att beskära under den delen av året när buskarna inte blommar.

Linda Palo, Hägersten Älvsjö stadsdelsförvaltning

Bild: Holger Ellgaard

Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: