Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

man vid gångväg

Förslag: Så kan tryggheten öka vid gångvägen vid Trekanten

MEDBORGARFÖRSLAG. Jag har ett medborgarförslag om att ta bort sly kring Trekantsstrandens nordöstra del mellan Trekantsparken och Trekantsparkens lekplats och ett förslag på hur man överlag kan förbättra säkerheten i området. Om detta ärende är mer passande för en central förvaltning i staden får ni gärna vidarebefordra detta till dem och återkoppla till mig när ni vet statusen på ärendet.

Promenadstigen längs med Trekantsstranden är viktig såväl ur rekreationssyfte som för kommunikation, särskilt delen mellan Trekantsparkens lekplats och Trekantsparken som används av invånarna i Gröndal och Ekensberg för att ta sig till och från Liljeholmen. Problemet är att en tilltagande slybildning längs med strandpromenaden har gjort att promenaden blivit mörkare och mer insynsskyddad.

LÄS ÄVEN: Förslag: Jättefint gångstråk men kolsvart – belysning behövs

Detta leder till att såväl Lövholmsvägen som Trekantspromenaden, vilka är de enda reella gångvägarna mellan Gröndal/Ekensberg och Liljeholmen, idag känns otrygga. Detta leder till att folk hellre tar bil/kollektivtrafik än promenerar för att utföra sina ärenden i Liljeholmen och inne i stan.

Även “skjulet” strax söder om Norströms trä är i behov av omvårdnad då det är nerklottrat. Denna passage
upplevs idag som väldigt otrygg då folk sitter och dricker vid bryggan såväl kvällstid som dagtid. Om skjulet hade sanerats från klotter och slyn bekämpats längs med strandpromenaden hade Trekantspromenaden blivit en mer inbjudande plats och folk hade kunnat uppehålla sig där såväl dagtid som kvällstid vilket hade ökat säkerheten.

Dessa åtgärder hade säkerligen lett till mer liv och rörelse i Trekantsparken samt bundit ihop Gröndal/Ekensberg med Liljeholmen än mer då gångtrafiken tillåts öka.

Daniel Öhman

Ärendet läggs upp på mötet med Hägersten-Älvsjös stadsdelsnämnd

Svar från Hägersten- Älvsjö stadsdelsförvaltning:
Tack för ditt medborgarförslag. Det kommer dessvärre inte att skickas till nämnden för beredning. Enligt förvaltningens rutiner ska ett medborgarförslag för att kunna tas upp i nämnden kosta mer än ett prisbasbelopp (för närvarande 45 000 kronor) att genomföra samt beröra stadsdelsnämndens verksamhetsområden. Det ska heller inte pågå något planarbete eller utvecklingsarbete på platsen.

Det pågår ett arbete med att utveckla Trekantsparken i samband med detaljplanen för Liljeholmens centrum. En medborgardialog hölls under sommaren 2020, du kan läsa mer om det här Tyck till om utvecklingen av Trekantsparken – Stockholm växer (vaxer.stockholm)

Fiskeklubbens hus vid Trekanten ägs av fastighetskontoret. Klubben är uppsagda, fastighetskontoret avser att riva huset. Om du vill ha mer information föreslår jag att du vänder dig till fastighetskontoret@stockholm.se.
Slutligen gällande slyröjning så röjer vi sly på 5 procent av naturmarken årligen, övrig slyröjning görs utifrån utrymme i budget. All slyröjning sker under vintern för att hindra rotskott.
Linda Palo, avdelningschef, Hägersten Älvsjö stadsdelsförvaltning

Fler lokala nyheter i Hägersten-Älvsjö? Prenumerera på Bättre stadsdel (200kr/år)

Publicerad 16:10, 21 oktober 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: