Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

L: Socialdemokraterna vilseleder igen

Replik på Eva Fagerhems (S) debattartikel Majoriteten prioriterar skattesänkningar före satsningar på välfärden

DEBATT. Eva Fagerhem lovar som vanlig runt men håller tunt! Socialdemokraterna vilseleder igen. Förra mandatperioden lovade de att de skulle minska barngrupper men de ökade istället. Äldre skulle få rätt till en plats inom äldreboende men 78 procent fick avslag på sina ansökningar. Inte nog med det, Eva Fagerhem och hennes kompisar skar ned med 2 procent inom äldreomsorg, socialtjänst, socialpsykiatri , funktionshinder och barn och ungdom.

Socialdemokraterna höjde både skatten och försämrade verksamheterna. Därför vilseleder de igen. Budgeten i stadsdelen är netto 1948 miljoner kronor för 2019. För 2018 var budgeten 1931 miljoner kronor.

Den grönblå majoriteten i Hägersten-Liljeholmen har en vision om att stadsdelen ska vara den tryggaste, miljösmartaste och mest attraktiva i hela Stockholm. Alla invånare i stadsdelen, besökare och företagare ska känna trygghet och få fortsatt hög service. Nämnden kommer att ha ett aktivt lokalt brottsförebyggande råd som samordnar och prioriterar det brottsförebyggande arbetet. Det trygghetsskapande arbetet utvecklas inom stadsdelen. Nämnden har också ambitionen att allt socialt arbete i stadsdelen ska vara kunskapspräglat och vill även utveckla den uppsökande verksamheten med fältförlagt socialt arbete med fokus på ungdomar. Allvarssamtal med ungdomar och deras föräldrar samt polis inom 48 timmar.

Det lokala utvecklingsarbetet ska utgå från de framtagna lägesbeskrivningarna. Därutöver vill den grönblå majoriteten att stadsdelen förbättrar sitt miljö- och klimatarbete och är bidragande till att Stockholm är fossilbränslefritt år 2040. Detta görs bland annat genom arbetet med miljövänliga materialval och klimatsmarta förskolor, men också genom energieffektiviseringar.

I en grönblå stadsdel ska stadsdelens parker och utemiljöer vara välkomnande för alla och därför kommer nämnden noga följa utvecklingen av parkfrågor. En förutsättning för välkomnande miljöer är att det är rent, snyggt och tryggt.

Den grönblå majoriteten kommer att arbeta för att minska barngruppernas storlek och uppfylla Stockholms stads mål om max 14 barn i småbarnsgrupperna och 18 barn för de äldre barnen. Arbetet med miljövänliga materialval och klimatsmarta förskolor fortsätter i stadsdelen liksom arbetet med att förbättra arbetsmiljön på förskolorna.


Inom äldreomsorgen är det viktigt att förvaltningen följer utvecklingen av nya erfarenheter, riktlinjer och kunskaper för att kunna implementera nya arbetsmetoder. Allt för att ge en bättre och tryggare omsorg till våra äldre samt en bättre arbetsmiljö för våra anställda. Satsning görs på tryggt mottagande och fortsatt utveckling av öppna mötesplatser samt utveckling av demensvården.

Abit Dundar (L), ordförande, Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Publicerad 21:16, 2 februari 2019
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: