Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

L: Socialdemokraterna vilseleder igen

Replik på Eva Fagerhems (S) debattartikel Majoriteten prioriterar skattesänkningar före satsningar på välfärden

DEBATT. Eva Fagerhem lovar som vanlig runt men håller tunt! Socialdemokraterna vilseleder igen. Förra mandatperioden lovade de att de skulle minska barngrupper men de ökade istället. Äldre skulle få rätt till en plats inom äldreboende men 78 procent fick avslag på sina ansökningar. Inte nog med det, Eva Fagerhem och hennes kompisar skar ned med 2 procent inom äldreomsorg, socialtjänst, socialpsykiatri , funktionshinder och barn och ungdom.

Socialdemokraterna höjde både skatten och försämrade verksamheterna. Därför vilseleder de igen. Budgeten i stadsdelen är netto 1948 miljoner kronor för 2019. För 2018 var budgeten 1931 miljoner kronor.

Den grönblå majoriteten i Hägersten-Liljeholmen har en vision om att stadsdelen ska vara den tryggaste, miljösmartaste och mest attraktiva i hela Stockholm. Alla invånare i stadsdelen, besökare och företagare ska känna trygghet och få fortsatt hög service. Nämnden kommer att ha ett aktivt lokalt brottsförebyggande råd som samordnar och prioriterar det brottsförebyggande arbetet. Det trygghetsskapande arbetet utvecklas inom stadsdelen. Nämnden har också ambitionen att allt socialt arbete i stadsdelen ska vara kunskapspräglat och vill även utveckla den uppsökande verksamheten med fältförlagt socialt arbete med fokus på ungdomar. Allvarssamtal med ungdomar och deras föräldrar samt polis inom 48 timmar.

Det lokala utvecklingsarbetet ska utgå från de framtagna lägesbeskrivningarna. Därutöver vill den grönblå majoriteten att stadsdelen förbättrar sitt miljö- och klimatarbete och är bidragande till att Stockholm är fossilbränslefritt år 2040. Detta görs bland annat genom arbetet med miljövänliga materialval och klimatsmarta förskolor, men också genom energieffektiviseringar.

I en grönblå stadsdel ska stadsdelens parker och utemiljöer vara välkomnande för alla och därför kommer nämnden noga följa utvecklingen av parkfrågor. En förutsättning för välkomnande miljöer är att det är rent, snyggt och tryggt.

Den grönblå majoriteten kommer att arbeta för att minska barngruppernas storlek och uppfylla Stockholms stads mål om max 14 barn i småbarnsgrupperna och 18 barn för de äldre barnen. Arbetet med miljövänliga materialval och klimatsmarta förskolor fortsätter i stadsdelen liksom arbetet med att förbättra arbetsmiljön på förskolorna.


Inom äldreomsorgen är det viktigt att förvaltningen följer utvecklingen av nya erfarenheter, riktlinjer och kunskaper för att kunna implementera nya arbetsmetoder. Allt för att ge en bättre och tryggare omsorg till våra äldre samt en bättre arbetsmiljö för våra anställda. Satsning görs på tryggt mottagande och fortsatt utveckling av öppna mötesplatser samt utveckling av demensvården.

Abit Dundar (L), ordförande, Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Publicerad 21:16, 2 februari 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Sportlov 2021 i Hägersten- Älvsjö

    1 mars kl.10:00 - 5 mars kl.22:00
  2. Ny utställning på Färgfabriken: Beckers konstnärsstipendium 2021 till Youngjae Lih

    13 mars kl.11:00 - 9 maj kl.16:00
  3. Färgfabrikens vårmarknad 20-21 mars

    20 mars kl.11:00 - 21 mars kl.17:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

View Results

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: