Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: Det krävs en ny politisk ledning och konkreta åtgärder som skapar trygghet i vår stadsdel

Replik på Jessica Jormtuns (MP) inlägg ” Vi satsar förebyggande-för en socialt hållbar stadsdel

DEBATT. Med anledning av mitt tidigare inlägg svarar Jessica Jormtun (MP): ”I den rödgröna majoriteten prioriterar vi trygghetsfrågorna högt. För att skapa den sociala hållbarheten för ungdomarna i stadsdelen satsar vi förebyggande och utifrån ungdomarnas behov”. Hon nämner olika satsningar, men vi har inte sett några satsningar som har lett till att ungdomsproblematiken blivit mindre. Däremot har det varit kämpigt på grund av nedskärningar och organisatoriska förändringar inom socialtjänsten i vår stadsdel. Detta har lett till att många duktiga socialsekreterare har sagt upp sig.

Fortfarande kvarstår frågan om hur majoriteten har tänkt sig skapa trygghet. Hela mandatperioden har gått, och plötsligt vaknar ni? Ungdomarna hjälps inte av vackra men allmänt hållna formuleringar om social hållbarhet. Det är inte så man skapar trygghet. Det är inte så att man har lyckats ”skapa social hållbarhet” för att man har utökat fältassistenterna med en tjänst. Att antyda det är bara att vilseleda medborgarna. Det leder till politikerförakt.

Det krävs konkreta åtgärder som gör att medborgare kan uppleva skillnader i sin vardag.  Insatserna måste riktas mot ungdomsgäng som utmärkt sig med våld och rån i stadsdelen. Det har ibland gått så långt att en butiksägare inte har kunnat ha öppet på eftermiddagar på grund av trakasserier från ungdomsgäng.

För att förhindra att ungdomar hamnar i kriminalitet krävs det både tidiga sociala insatser och  polisiära. Det finns ingen motsättning mellan att arbeta förebyggande och att göra riktade insatser mot gängen. Det bör gå hand i hand.

Det krävs en ny politisk ledning och konkreta åtgärder som skapar trygghet i vår stadsdel. Vi liberaler ser otryggheten och kriminaliteten som ett av de allvarligaste problemen som inskränker medborgarnas frihet. Och detta accepterar vi inte. Det går att vända trenden. Det har vi gjort förut och det ska vi göra nu också efter valet.

Abit Dundar ( L), vice ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Publicerad 10:53, 6 april 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: