Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: Det krävs en ny politisk ledning och konkreta åtgärder som skapar trygghet i vår stadsdel

Replik på Jessica Jormtuns (MP) inlägg ” Vi satsar förebyggande-för en socialt hållbar stadsdel

DEBATT. Med anledning av mitt tidigare inlägg svarar Jessica Jormtun (MP): ”I den rödgröna majoriteten prioriterar vi trygghetsfrågorna högt. För att skapa den sociala hållbarheten för ungdomarna i stadsdelen satsar vi förebyggande och utifrån ungdomarnas behov”. Hon nämner olika satsningar, men vi har inte sett några satsningar som har lett till att ungdomsproblematiken blivit mindre. Däremot har det varit kämpigt på grund av nedskärningar och organisatoriska förändringar inom socialtjänsten i vår stadsdel. Detta har lett till att många duktiga socialsekreterare har sagt upp sig.

Fortfarande kvarstår frågan om hur majoriteten har tänkt sig skapa trygghet. Hela mandatperioden har gått, och plötsligt vaknar ni? Ungdomarna hjälps inte av vackra men allmänt hållna formuleringar om social hållbarhet. Det är inte så man skapar trygghet. Det är inte så att man har lyckats ”skapa social hållbarhet” för att man har utökat fältassistenterna med en tjänst. Att antyda det är bara att vilseleda medborgarna. Det leder till politikerförakt.

Det krävs konkreta åtgärder som gör att medborgare kan uppleva skillnader i sin vardag.  Insatserna måste riktas mot ungdomsgäng som utmärkt sig med våld och rån i stadsdelen. Det har ibland gått så långt att en butiksägare inte har kunnat ha öppet på eftermiddagar på grund av trakasserier från ungdomsgäng.

För att förhindra att ungdomar hamnar i kriminalitet krävs det både tidiga sociala insatser och  polisiära. Det finns ingen motsättning mellan att arbeta förebyggande och att göra riktade insatser mot gängen. Det bör gå hand i hand.

Det krävs en ny politisk ledning och konkreta åtgärder som skapar trygghet i vår stadsdel. Vi liberaler ser otryggheten och kriminaliteten som ett av de allvarligaste problemen som inskränker medborgarnas frihet. Och detta accepterar vi inte. Det går att vända trenden. Det har vi gjort förut och det ska vi göra nu också efter valet.

Abit Dundar ( L), vice ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Publicerad 10:53, 6 april 2018
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: