Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Vi ökar resurserna för funktionsnedsatta”

Åsa Lindhagen och Jessica Jormtun (MP) svarar på Lars Svärds (M) debattartikel i Bättre stadsdel om majoritetens förslag till budget för nästa år.

REPLIK. “Moderaterna kräver klarhet i påstådda besparingar för funktionsnedsatta för nästa år. Vi gör inga besparingar, vi ökar istället resurserna.   

I budget för 2017 gör vi en schablonhöjning inom stöd och service till personer med funktionsnedsättning på 67,4 miljoner kronor. De generella effektiviseringarna på 35 miljoner kronor dras därefter bort, vilket ger en nettohöjning av schablonerna om 32,4 miljoner kronor. Budgeten höjs alltså med 32,4 miljoner kronor.

I den rödgrönrosa majoriteten höjer vi ambitionsnivån för stöd till funktionsnedsatta. Vi arbetar för att brukarinflytandet ska genomsyra alla insatser och den enskildes inflytande ska öka. Stöd till funktionsnedsatta och mer pengar till de mest utsatta i vår stad är mycket viktiga frågor. Därför är det också viktigt att vi har rätt siffror när vi talar om dessa frågor så att vi inte sprider falsk information om vad budgeten innehåller.

Stockholm ska vara en tillgänglig stad för alla invånare. Alla oavsett funktionsförmåga ska tillförsäkras integritet, självbestämmande och möjlighet att kunna delta på lika villkor i samhällets gemenskap.

Därför är stöd och service till personer med funktionsnedsättning, som möjliggör att alla medborgare oavsett funktionsförmåga kan vara delaktiga i samhället, ett oerhört viktigt område.

Det är positivt att moderaterna verkar hålla med om detta men det kan också vara på sin plats att påminna om att moderaterna, i sin senaste majoritetsbudget, hade en nettohöjning av schablonerna till stöd och service till personer med funktionsnedsättning på noll kronor.

Lars Svärd (M) skriver också här i Bättre Stadsdel att han oroas av att dessa besparingar sker i kombination med stora underskott inom exempelvis individ- och familjeomsorgen.  

Detta förvånar oss. För under moderaternas åtta år vid makten ökade moderaterna budgeten för barn- och ungdomsvården med 160,3 miljoner medan vi på bara tre år har höjt budgeten med 234 miljoner kronor. Vi tycker att Lars Svärd snarare borde vara orolig för vad som händer med stödet till personer med funktionsnedsättning och budgeten för barn- och ungdomsvården om moderaterna fick makten igen.

lindhagen

Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd Stockholms stad

jessica_jormtun

Jessica Jormtun (MP), ordförande Hägersten Liljeholmens stadsdelsnämnd

Publicerad 09:53, 26 oktober 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Färgfabrikens vårmarknad 20-21 mars

    20 mars kl.11:00 - 21 mars kl.17:00
  2. Edelcrantzloppisen 2021

    18 april kl.11:00 - 15:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Äter du pizza idag?

View Results

Publicerad 20:29, 1 januari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: