Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

collage människor

Bättre stadsdel når rekordmånga läsare visar ny mätning

Aldrig tidigare har så många läst lokala nyhetssajten Bättre stadsdel som i vår. Under mars, april och maj 2023 har i genomsnitt 80 000 personer per månad läst lokala nyheter på sajten, vilket är all time high. 

Det visar statistik från Google analytics.

– Det är riktigt kul att allt fler använder Bättre stadsdel. Vi försöker utveckla sajten hela tiden och de allt högre läsarsiffrorna är ju ett tecken på att vi är rätt väg, säger Mats Falck, chefredaktör för Bättre stadsdel.

Under årets första fem månader, 1 januari – 31 maj, har trafiken fördubblats jämfört med samma period 2022. Under de tre senaste månaderna har i genomsnitt 80 000 personer per månad läst Bättre stadsdel, vilket är rekord.

LÄS ÄVEN: Lokala nyheter allt hetare – Bättre stadsdel fortsätter växa

Fortfarande hittar de flesta till battrestadsdel.se via sociala medier. Både Bättre stadsdels Facebooksida, Facebookgrupp och Instagram fortsätter att växa med fler engagerade användare. 

Samtidigt håller trenden i sig med allt fler som hittar Bättre stadsdels artiklar via Google. Artiklarna hamnar högt upp i sökresultaten på Google, vilket gynnar inte bara läsarna utan även annonsörerna av sponsrade artiklar.

Mobiltelefonen har blivit ännu starkare som plattformen för nyhetsläsarna. Fler än 85 procent av användarna läser lokalnyheterna i mobilen. Resten via datorn och läsplatta.

LÄS ÄVEN: Prognos: Här ökar befolkningen mest i hela Stockholm

Bättre stadsdel samarbetar med flera olika aktörer i lokalsamhället. Bland annat arrangerar vi utmärkelsen Årets lokala företag Hägersten-Älvsjö tillsammans med lokala näringslivet, Stockholms stad, myndigheter och föreningar. Till hösten är det dags för en ny omgång och då hakar även Bromma och Hässelby och Vällingby på.

– Årets lokala företag är mycket uppskattat bland småföretagarna och samarbetspartners. Kul att fler stadsdelsområden nu vill vara med på samma koncept, säger Mats Falck. 

Redaktionen samarbetar även lokala föreningar, skolor i området och journalistutbildningen vid Södertörns högskola.

Återkommande annonsörer är JM, Svenska kyrkan, Hägerstens mäklare, Stockholms stad, Notar och Ikano Bostad. Dessutom är det många lokala butiker, restauranger och caféer som via annonssnurran Handla lokalt där företagens egna inlägg på sociala medier blir annonser på nyhetssajten.

LÄS ÄVEN: Rekordår för Bättre stadsdel

Sedan ett par år tillbaka är det möjligt att  prenumerera på Bättre stadsdels nyheter och sedan dess har flera hundra tecknat prenumerationer.

LÄS ÄVEN: Nu kan du prenumerera på lokala nyheter i Hägersten-Älvsjö – välkommen!

– Syftet med prenumerationstjänsten är skapa förutsättningar för en bättre ekonomi för sajten. I slutändan handlar det om att kunna öka bevakningen av stadsdelarna.

Förutom annonser och prenumerationsintäkter får Bättre stadsdel även statligt presstöd.

LÄS ÄVEN: Bättre stadsdel – ett av 106 nyhetsmedier som får statligt redaktionsstöd

Battrestadsdel.se startade 2014 utifrån ett initiativ i sociala medier med fokus på planfrågor och föreningsliv i Hägersten-Liljeholmen. Två år senare sprängdes miljongränsen för antalet sidvisningar.  Nu täcker redaktionen även Älvsjö, Bredäng, Hornstull och norra Huddinge med sammanlagt över 150 000 invånare.

Vad vill du läsa om i Bättre stadsdel? Tipsa redaktionen redaktionen@battrestadsdel.se 0709-449519

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Bli gärna medlem. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att bli medlem här. Tack! 
Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519
Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 17:57, 1 juni 2023

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: