Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

collage (9)

Kulturnatt Stockholm: Detta händer i Hägersten-Liljeholmen – 8 events

I helgen är det Kulturnatt Stockholm då 200 av Stockholms kulturverksamheter öppnar sina dörrar. Minst åtta av scenerna finns i Hägersten-Älvsjö.

LÄS ÄVEN: Nya kulturhuset i Bredäng söker unga kreatörer – så ska hubben utvecklas

Eftersom Stadshuset fyller 100 år i år firas huset ”med pompa och ståt” under Kulturnatten. Det blir dans, samtal, visningar, konst och quiz i Blå hallen och jazzband i Gyllene salen.

– Stockholm är en fantastisk kulturstad, och det kommer att synas på årets Kulturnatt. Årets program är större än någonsin tidigare med stora och små kulturevenemang i hela staden, från Farsta till Hässelby, säger Torun Boucher (V), äldre- och kulturborgarråd i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Kulturnatt 2023 har dessa aktiviteter i Hägersten- Älvsjö:

1. ”Den svarta trädgården”, Kathak och konst

Telefonfabriken

Dans, Konst/Hantverk

Programmet består av två dansföreställningar, ”Den svarta trädgården” av Mosaikteatern och en Kathak-dansföreställning med Kathakkompaniet. Teaterfoajén är en konsthall där det finns en utställning av Kulturlabbet från Göteborg.

2. Ett spektrum av musik

Uppenbarelsekyrkan

Musik

Nio konserter med stor musik för kör och orkester, lågmäld musik för ett ensamt piano, solosång och soloviolin, aldrig förut hörda stycken och texter samt välkända tongångar.

3. Vernissagekväll med konst, livemusik & bar

Färgfabriken

Konst/Hantverk

Vernissage i Stora salen med Jonatan Pihlgren, årets mottagare av Beckers konstnärsstipendium. Expressivt måleri, där vardagsliv möter fantasi och drömmar, samt träskulpturer. Under kvällen blir det även livemusik i kaféet med John Bullfrost.

4. Muntligt berättande, kortfilm, mat och livemusik

Aspen

Film, Litteratur/Poesi/Samtal, Musik

På stora scen håller Berättarnätet öst Stockholmsmästerskap i Berättarslam med publiken som domare. Fabula ordnar en berättarsalong kring glipan i vardagen. Aspen visar kortfilmer och kvällen avslutas med livemusik. Bistron är öppen hela kvällen!

5. Kortfilmsfestival på Sveriges största filmskola

Stockholms Filmskola

Film, Musik

Gå på röda mattan på Stockholms Filmskolas filmfestival, en kväll fullspäckad med internationella kortfilmer som avslutas med prisutdelning, glittrande fest och livemusik.

6. Impro comedy

Presens Impro Kransen

Prova på, Teater/Performance

Presens Impro och house team PPSW spelar helt improviserade humorföreställningar där publiken sitter säkert i stolen och kan njuta av snabbtänkt sketchhumor. Varje timme börjar en ny föreställning.

7. Musikalisk kavalkad

Nordiska Musikgymnasiet

Musik

Kom och upplev levande musik – från solistiska inslag till kammarmusikgrupper.

8. Folkparkens renässans

Midsommargården

Dans, Familj, Musik, Prova på, Teater/Performance

Stig in i en rödvit-randig karusell! Är du Starke-Alfred eller den tatuerade damen? Möt Cirkusdirektören och Musikanten som visar vägen till kvällens attraktioner – Sirqus Alfon, operakabaré, spådam, mingelclown, cirkusworkshop och 5-kamp!

Kulturnatt Stockholm äger rum på lördagen den 22 april mellan kl 18.00 och 24.00 utspridd i hela Stockholms stad. På Skeppsholmen fortsätter Kulturnatten till kl. 02.00. Fri entré för alla besökare.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. ❤️ Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! ❤️

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

✅  Här får du Bättre stadsdels nyhetsbrev

Publicerad 21:57, 16 april 2023
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: