Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Två journaliststudenter på redaktionen

Möt praktikanterna Ruben och Ludvig på Bättre stadsdel

Ruben Lenninger och Ludvig Törnkvist är journaliststudenter på Södertörns högskola och praktiserar just nu som lokalreportrar på Bättre stadsdels redaktion. 

De båda studenterna kommer arbeta två veckor på redaktionen och har redan lyckats producera en av tidningens mest lästa artiklar Väggen i vägen för buss 133 i Gröndal.

Knappt tre dagar har gått sedan starten på praktiken hos Bättre stadsdel och det är uppenbart att de båda journalistikstuderande ser fram emot att få öva och lära mer om  det journalistiska hantverket och att skriva artiklar som väcker läsarnas nyfikenhet. 

Ruben Lenninger är bosatt i Hornstull har sedan tidigare pluggat manusskrivande samt arbetat som lärare på grundskolenivå. För honom var det viktigt att utforska skrivandet i olika former och tycker det varit lärorikt att få lära sig skriva nyhetsjournalistik både på lokal-och riksnivå. 

– Nyhetsjournalistiken var rolig men inte just den typ av journalistik som jag vill syssla med. Jag vill testa mig fram och arbeta med det kreativa berättandet. 

Ludvig Törnkvist nickar instämmande. 

– Jag valde att praktisera på Bättre stadsdel just för att den var hyperlokal. Det ger en frihet att skriva mer om vad man vill och under eget ansvar.

Läs även: Bättre stadsdels nya praktikant

Ludvig som tidigare arbetat på Hemköp har som mål att bli sportjournalist och ser praktikperioden som bra sätt att lära sig mer om hur man skriver artiklar och att hitta flödet i skrivandet. För honom är det viktigt att själv ta på sig ansvaret att hitta intressanta nyheter att skriva om. 

– Man vill inte bara vara en förmedlare av nyheter, för mig är inte det äkta journalistik.

Ruben Lenninger
Ålder: 29 år
Bosatt: Hornstull
Intressen: Musik som exempelvis pop, punk och rock. Övriga intressen är film och skrivande

Ludvig Törnkvist
Ålder: 23 år
Bosatt: Östermalm
Intressen: Vill börja spela fotboll för Westermalms IF, fotboll och skrivande.

Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 11:39, 5 januari 2023
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: